Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσημη έναρξη

Με τη «Βασίλισσα» του Στίβεν Φρίαρς, ξεκίνησε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ταινία, που δεν ενθουσίασε τους κριτικούς, η οποία προβλήθηκε στο «Ολύμπιον», μετά το τέλος της μεγάλης διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον απόηχο της μνήμης και των διεκδικήσεων.

Ουσιαστικά το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα, με δημοσιογραφικές προβολές, συνεντεύξεις Τύπου, προβολές στις τέσσερις αίθουσες στο λιμάνι, στις δύο στην οδό Αριστοτέλους και στις δύο ανακαινισμένες αίθουσες «Βακούρα» 1 και 2.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, θα παραστεί σε εκδήλωση του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, αύριο θα παρακολουθήσει την προβολή της ταινίας «Mon colonel» σε σενάριο - παραγωγή του Κώστα Γαβρά και σκηνοθεσία του Λοράν Ερμπιέ.

Σημειώνουμε, όμως, ότι οι ελληνικές ταινίες είναι που έχουν ανάγκη το κοινό (μερικές έχουν ήδη βγει στις αίθουσες), και αυτές θα δώσουν μια εικόνα της φετινής κινηματογραφικής παραγωγής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους πρωτοεμφανιζόμενους, στο νέο αίμα της εθνικής μας κινηματογραφίας. Εδώ να τονίσουμε ότι έπρεπε να γίνεται περισσότερη κουβέντα με τους σκηνοθέτες των ελληνικών ταινιών, να παρουσιάζονται στο κοινό, ώστε αυτοί να διαπιστώνουν τις αντιδράσεις του. Αυτή, όμως, η διαδικασία σταμάτησε εδώ και χρόνια και, απ' ό,τι φαίνεται, με τις «λογικές» και τις πολιτικές, που επιβάλλονται δεν πρόκειται να επανέλθει.


Γιάννης ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ