Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΪΑ
Μπροστά σε νέες μάχες

Ετοιμοι για νέους, ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες, για τη διαφύλαξη και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, αλλά και το συντονισμό τους με τους άλλους κλάδους, για την απόκρουση συνολικά της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, είναι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Αυτό έκαναν σαφές υπερψηφίζοντας τον πλούσιο απολογισμό της ταξικής τους διοίκησης στη διάρκεια της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία.

Την εισήγηση της διοίκησης παρουσίασε στη συνέλευση ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Ξουράφης, τονίζοντας την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο Σωματείο. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από χώρους δουλιάς που επιβεβαιώνουν ότι όπου το ταξικό σωματείο αποτελεί πόλο συσπείρωσης, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση βρίσκουν τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην «ΕΛΑΪΣ» έχει ξεκινήσει διαδικασία συρρίκνωσης του προσωπικού των γραφείων και επιδιώκεται η μείωση των αποδοχών, όμως η αντίσταση των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο κλαδικό τους σωματείο είναι μεγάλη. Στη «ΜΙΝΕΡΒΑ», μετά από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια σε αντεργατικές μεθοδεύσεις, η εταιρεία έγινε πιο προσεκτική, ωστόσο πιέζει να κοπούν κατακτήσεις όπως είναι οι υπερωρίες.

Στη «Rolco», όπου το σωματείο δεν έχει μεγάλη δύναμη, έχει γίνει μείωση των θέσεων εργασίας και εφαρμόζονται ελαστικές μορφές εργασίας. Ομως στην «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», όπου το σωματείο έχει μεγάλη δύναμη, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε το προσωπικό κατά 40% περίπου, ενώ οι κατακτήσεις διευρύνονται. Στην «ΚΑΓΚΕΟ», όπου το τελευταίο διάστημα άρχισαν εργαζόμενοι και μάλιστα νέοι σε ηλικία να γράφονται στο σωματείο, κατάφεραν να μην υπάρχουν συμβασιούχοι και να υπογραφεί ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ