Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Διεκδικούν το δίκιο τους οι μετανάστες εργάτες

Σε διαδήλωση και συμβολικό αποκλεισμό των υπηρεσιών του Δήμου Ζακυνθίων, της Περιφέρειας Ιονίου Νήσων και της Νομαρχίας Ζακύνθου, προχώρησαν την Πέμπτη εκατοντάδες εργαζόμενοι μετανάστες της Ζακύνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον απαράδεκτο εμπαιγμό που υφίστανται από τις αρμόδιες αρχές, για την έκδοση των αδειών παραμονής τους. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, οι εργαζόμενοι μετανάστες υποχρεώνονται, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ξενυχτάνε έξω από τα δημαρχεία του νησιού για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους και να περιμένουν από 8 μήνες μέχρι 1 χρόνο για τη χορήγηση της άδειας παραμονής τους.

Κατήγγειλαν τη συγκάλυψη από τις αρμόδιες αρχές της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι του νησιού και οι μετανάστες, δημιουργώντας στο νησί του Κάλβου και του Σολωμού ένα εργασιακό γκέτο που ζει και βασιλεύει η απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, η άγρια τρομοκρατία των εργαζομένων. Απαίτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση τόσα στα Δημοτικά Συμβούλια του νησιού όσο και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με σκοπό την προώθηση και ικανοποίηση όχι μόνο της έγκαιρης έκδοσης των αδειών παραμονής αλλά και όλων των άλλων αιτημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι μετανάστες ξεκαθάρισαν ότι οι κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους του νησιού θα συνεχιστούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ