Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αχάριστα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΣ ΤΑ ΕΨΑΛΕ χτες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και δίκιο είχε ο άνθρωπος. Σαν δεν ντρεπόμαστε που θέλουμε τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας να γίνουμε ...δημόσιοι υπάλληλοι!

Αντί να τρέξουμε έξω, στο παράδεισο της «ελεύθερης αγοράς» που μας έχει φτιάξει, να δουλέψουμε και να προκόψουμε, εμείς κοιτάζουμε πώς θα βολευτούμε και θα ...λουφάρουμε!!

Φερόμαστε λες και χρειάζονται προσωπικό οι δημόσιες υπηρεσίες. Λες και χρειάζονται νέες προσλήψεις, έστω και συμβασιούχων. Λες και δεν απολαμβάνουμε ένα κράτος που προσφέρει πλήρεις και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, χωρίς ελλείψεις, παντού και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Κι ακόμη περισσότερο, στις υπηρεσίες ελέγχου των χώρων δουλιάς, π.χ., των επιθεωρητών ή των ιατρών Εργασίας, των ελεγκτών του ΙΚΑ, κλπ.

Τόσο μεγάλη είναι η αχαριστία μας. Εχει δίκιο ο άνθρωπος να μας κρατήσει μούτρα και να μη μας ξαναμιλήσει. Μάλιστα, φήμες λένε ότι θα αποσυρθεί τσαντισμένος στο εξοχικό του για καμιά βδομάδα.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το ΠΑΣΟΚ (όπως έκανε πάντα...) θα σταθεί στο πλευρό του αγώνα των συμβασιούχων και θα ενστερνίζεται το δίκιο τους. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει υπερωρίες, μελετώντας Συνταγματικό Δίκαιο, για να βρει ακόμη καλύτερες προτάσεις που θα τους δικαιώνουν.

Φυσικά, δεν είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας των συμβασιούχων. Είναι απλά ...κατά της Νέας Δημοκρατίας, που υποσχέθηκε την πρόσληψη 250 χιλιάδων από αυτούς και τώρα δεν το κάνει.

Αλλωστε, προβάλλει μια ...εντελώς διαφορετική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έδινε προεκλογικές υποσχέσεις τέτοιου τύπου. Θα χρησιμοποιούσε μια πιο ...θολή διατύπωση, ώστε μετά να μην μπορούσε κανένας να του προσάψει ότι υποσχέθηκε κάτι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί, το γεγονός πως και οι δυο τους θέλουν πολιτικά ομήρους τους εργαζόμενους είναι απολύτως σίγουρο. Το διακύβευμα βρίσκεται στο ποιος μπορεί να το πετύχει με τον πιο ...έξυπνο τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ