Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με μπροστάρηδες τους νέους

Με μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες τίμησε και ο λαός της Θεσσαλίας την επέτειο της εξέγερσης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Με μπροστάρηδες τους νέους αγωνιστές, που έδιναν το σύνθημα «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι Θεσσαλοί συμμετείχαν μαχητικά στις συγκεντρώσεις και πορείες, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν την πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα με όπλο τα ανεκπλήρωτα οράματα και ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα συνθήματα του παλλαϊκού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του '73 και των αγώνων του σήμερα ήχησαν δυνατά στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας όπου έγινε η πορεία, στέλνοντας μήνυμα ακατάπαυστης αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αποφασιστικής αγωνιστικής δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα, για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για τα λαϊκά συμφέροντα.

Το πανό της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας δέσποζε στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι υψωμένες σημαίες των φοιτητών και σπουδαστών έδιναν το αγωνιστικό στίγμα της νιότης που μάχεται για το μέλλον της και τα τραγούδια που ακούστηκαν από τα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα έδιναν τον τόνο της αισιοδοξίας και της ελπιδοφόρας προοπτικής των αγώνων.

Στο Βόλο, φοιτητές και εργαζόμενοι και πολλοί άλλοι Μαγνησιώτες συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στη Νομαρχία ύστερα από κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έγινε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στα Τρίκαλα που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης και στην κεντρική πλατεία στην Καρδίτσα. Και στις δύο πόλεις έγιναν μαχητικές πορείες στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ