Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
ΜΑΤ και «γνωστοί - άγνωστοι»

Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη «κουκουλοφόροι», συνεννοούνται με ασφαλίτικο αυτοκίνητο σε περιοχή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας(διακρίνεται η κορδέλα της αστυνομίας)
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη «κουκουλοφόροι», συνεννοούνται με ασφαλίτικο αυτοκίνητο σε περιοχή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας(διακρίνεται η κορδέλα της αστυνομίας)
Εικόνες από την αποκλεισμένη ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, 17ης Νοεμβρίου γύρω στις 6 το απόγευμα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Συντάκτες του «Ρ» γίνονται αυτόπτες μάρτυρες στην παρακάτω σκηνή στη γωνία Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη: Ελάχιστοι άνθρωποι βαδίζουν στους δρόμους. Για να πάει κάποιος στο περίπτερο «χρειάζεται» έλεγχος και συνοδεία αστυνομικών. Κι όμως, σε διπλάνο καφενείο, ομάδα νεαρών με τζιν, σκουλαρίκια και μακριά μαλλιά, με κουκούλες και σακίδια στην πλάτη, με εμφάνιση που για καθέναν παραπέμπει σε «γνωστούς - αγνώστους», χαριεντίζονται και μιλούν με άνδρες μονάδων των ΜΑΤ και ειδικούς φρουρούς και μπαινοβγαίνουν μαζί τους στο καφενείο.

Λίγη ώρα μετά, έγιναν όσα διαβάζετε στα υπόλοιπα ρεπορτάζ, καθώς, για μια ακόμη φορά, ξεδιπλώθηκαν κάποια επεισόδια βίαιης αντιπαράθεσης των «γνωστών - αγνώστων» με τις δυνάμεις καταστολής. Τούτη τη φορά, όμως, πέρα απ' το γεγονός ότι όλ' αυτά αφορούσαν στην 33η επέτειο του Πολυτεχνείου - και την όποια απόπειρα προβοκαρίσματός της - έχουν άμεση σχέση και με το σοβαρό τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου, όπως και με τις όποιες εξελίξεις το γεγονός αυτό, ενδεχομένως, πυροδοτήσει από δω και πέρα.

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, το συγκεκριμένο γεγονός - όπως καταγράφεται κι απ' τη μαρτυρία των συντακτών του «Ρ» - έρχεται να προσθέσει άλλη μια μαρτυρία - απόδειξη των «περίεργων» διασυνδέσεων και διαπλοκών των κύκλων των λεγομένων «γνωστών - αγνώστων» με τους μηχανισμούς καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ