Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ
Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση

Μέτρα για τον περιορισμό της και την τιμωρία των επιχειρήσεων που ρυπαίνουν ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας

Συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η ατμοσφαιρική ρύπανση στο νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Βόλου, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας, παραθέτοντας και συγκλονιστικά στοιχεία.

Για πολλοστή φορά - αναφέρουν οι δύο βουλευτές - επισημαίνουμε τον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του νομού Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, από την ατμοσφαιρική ρύπανση που ξεπερνά επικίνδυνα κάθε όριο. Μετρήσεις του Σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατέδειξαν ότι τα αιωρούμενα σωματίδια (pm - 10) έχουν τη μέγιστη τιμή τους στα 248 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν το όριο είναι μόλις τα 50 μικρογραμμάρια. Το επίσημο δε, όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο το οποίο θέτει και η ΕΕ, δεν επιτρέπεται να ξεπερνιέται πάνω από 35 μέρες το χρόνο, ως ημερήσια μέση τιμή. ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της πόλης του Βόλου πολλαπλασιάζεται, αφού οι υπερβάσεις, μόνο το 7μηνο Μάρτης - Σεπτέμβρης, έφτασαν τις 39 μέρες.

Επίσης - προσθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι γνωστό ότι οι βιομηχανίες ΑΓΕΤ - Χαλυβουργίες, είναι από τους σημαντικότερους συντελεστές της αερορύπανσης στη Μαγνησία. Οπως επίσης είναι γνωστό, ότι μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μόλυνση του αέρα στο νομό. Επίσης, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε οι ρυπογόνες επιχειρήσεις να σταματήσουν, αφ' ενός, να μολύνουν τον αέρα και, αφ' ετέρου, να τιμωρηθούν σκληρά όσες μολύνουν το περιβάλλον και δεν τηρούν τους αναγκαίους όρους για την προστασία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ