Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ημερίδα για το ηλεκτρονικό επιχειρείν

Στη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας στη νέα οικονομία της κοινωνίας της πληροφορίας, προσβλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αυτό διατυπώθηκε από το Ν. Χριστοδουλάκη στο πλαίσιο της ομιλίας στο e - business foroy για το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Σύμφωνα με τον Ν. Χριστοδουλάκη, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα δε θα επηρεάσει μόνο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά θα επιδράσει θετικά και στην απασχόληση αφού θα δημιουργηθούν νέα στελέχη με τεχνοεπιχειρηματικό υπόβαθρο και καινούριες ειδικεύσεις για τις νέες αγορές.

Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί από την Εθνική Επιτροπή ηλεκτρονικού Εμπορίου το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του e-business που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα της κατοχύρωσης της ηλεκτρονικής υπογραφής και της ύπαρξης υπηρεσιών πιστοποίησης συναλλαγών και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει και η αξιοποίηση αυτού του νέου τρόπου επιχειρηματικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις γενικότερες τάσεις που επικρατούν σε σχέση με το ηλεκτρονικό επιχειρείν στην Ελλάδα, οι συνολικές δαπάνες για τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών από 2,4% του ΑΕΠ το 1992, ανήλθαν στο 4% το 1998, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 6% και στις ΗΠΑ 10%. Επίσης, το 12% του ελληνικού πληθυσμού κάνει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, έναντι 31% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το 5% των Ελλήνων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, έναντι 20% στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ