Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Μαφιόζικα παιχνίδια και παρακμή

Τα μισά βλέμματα των φίλων του κινηματογράφου βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και τα άλλα μισά βρίσκονται στις αίθουσες της γειτονιάς τους! Σχήμα λόγου, βέβαια, γιατί, πια, δεν υπάρχουν αίθουσες στη γειτονιά. Οι ταινίες, χρόνια τώρα, παίζονται στα διάφορα πολυεθνικά κινηματογραφικά super Market. Ξέρετε, αυτά τα απρόσωπα μεγαθήρια, όπου ο θεατής είναι ένα μικρό μυρμήγκι, του οποίου η χρησιμότητα συνίσταται μόνο στο να αγοράζει εισιτήριο και τίποτα περισσότερο...

Αυτή τη βδομάδα οι θεατές - καταναλωτές, είναι ιδιαίτερα άτυχοι. Εχουν μόνον τέσσερις νέες επιλογές! Από τις τέσσερις, ωστόσο, μόνον μία, «Ο Πληροφοριοδότης», του Μάρτιν Σκορτσέζε παρακολουθείται με κάποιο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον, βέβαια, όσο μπορεί να έχει κανείς για μια ακόμα ταινία γύρω από τη μαφία.

Η μία από τις άλλες δύο ξένες ταινίες, το «Αυστηρώς Ακατάλληλο», των 7 γνωστών, ας πούμε, σκηνοθετών, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Μάθιου Μπάρνεϊ, Μάρκο Μπραμβίλα, Λάρι Κλαρκ, Γκάσπαρ Νόε, Ρίτσαρντ Πριντς και Σαμ Τέιλορ Γουντ, είναι βαθιά χωμένη στην παρακμή. Η δεύτερη, η «Σχολή για Απατεώνες», του Τον Φίλιπς, σχεδόν ακουμπάει στην παρακμή! Η πρώτη είναι ένα χαζό και χυδαίο πορνογράφημα. Η δεύτερη μια χαζοκωμωδία!

Τέλος, έχουμε και την ελληνική ταινία, του γνωστού συγγραφέα, που με αυτήν την ταινία περνάει και στη σκηνοθεσία, Διονύση Χαριτόπουλου, «Ιλουστρασιόν». Πρόκειται, για μια ταινία που ο τίτλος της, κυριολεκτικά, εξηγεί το περιεχόμενό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ