Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς ... εκσυγχρονισμό και οι Ενοπλες Δυνάμεις

Το υπουργείο Αμυνας επισκέφθηκε χτες ο πρωθυπουργός

Χαρακτήρα υποστήριξης των χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ιδιαίτερα του υπουργού Ε. Μεϊμαράκη, στα θέματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και έμμεσων προεκλογικών εξαγγελιών για τα μισθολογικά ζητήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε η χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, έγιναν δύο συσκέψεις συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών, η πρώτη σε ευρύ κύκλο στελεχών του υπουργείου που είχε χαρακτήρα επιχειρησιακής ενημέρωσης και η δεύτερη επί θεμάτων λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έγινε σε κλειστό κύκλο με τη συμμετοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των γενικών διευθυντών.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προωθεί τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει της αξιοκρατίας, της ορθολογικής χρήσης των διατιθέμενων πόρων και της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Ενώ δήλωσε ότι «η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για τη διατήρηση του φρονήματος και της ετοιμότητας σε υψηλό επίπεδο».

Αν και δεν έγινε γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των ενημερώσεων που έλαβαν χώρα, ωστόσο από κύκλους του υπουργείου Αμυνας αναδείχτηκαν ορισμένα ζητήματα, υπό τη μορφή πληροφοριών, από τα οποία προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός υποστηρίζει τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου. Συγκεκριμένα, αναφορικά με το θέμα της παραλαβής του υποβρυχίου που παρουσιάζει προβλήματα από τα γερμανικά ναυπηγεία, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο αρχηγός του ΓΕΝ Δ. Γούσης είπε: «Θέλουμε το υποβρύχιο, αλλά το θέλουμε όπως πρέπει», για να τον διακόψει ο πρωθυπουργός, λέγοντας «συμφωνώ απόλυτα μαζί σας».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «άφησε να φανεί ότι στο προσεχές διάστημα με καλή συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας και Αμυνας μπορεί σταδιακά να υπάρξει ρύθμιση των οικονομικών αιτημάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων». Οσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά, αναφέρεται ότι δεν έγινε ειδική συζήτηση, παρά μόνο κάποιες αναφορές, όπως η διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν μειωθεί οι τουρκικές παραβιάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ