Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ακόμη περιμένουν τον ΕΛΓΑ...

Τέσσερις μήνες μετά τις πυρκαγιές ακόμη δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές. Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Η καταγραφή και η αποζημίωση των κατεστραμμένων από την πυρκαγιά αγροτικών περιουσιών στο νησί της Λέσβου είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνεται:

«Ενώ έχουν περάσει 4 μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή των Λουτρών του Δήμου Μυτιλήνης, που έκαψε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες - κύρια ελαιόδεντρα - και ακόμη οι κάτοικοι περιμένουν την καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, για να τους δοθεί η αποζημίωση που δικαιούνται. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στις 30 Οκτώβρη και ότι στάλθηκε προς έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: «Πότε θα σταλούν τα συνεργεία του ΕΛΓ στο νησί της Λέσβου, για να κάνουν την καταγραφή των κατεστραμμένων αγροτικών περιουσιών και πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ