Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαιτείται αγώνας ενάντια στη νέα ΚΑΠ

Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά να αναπτύξει μαζικούς, δυναμικούς και ενωτικούς αγώνες ενάντια στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, συσπειρωμένη στο συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), απηύθυναν τα μέλη της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οπως τόνισε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έγιναν ολοφάνερες οι δραματικές συνέπειές της στους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι και πρέπει ν' αντιδράσουν αποφασιστικά για τη σωτηρία τους. Ανέφερε, δε, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι με τη νέα ΚΑΠ η κατάσταση για τους μικρομεσαίους αγρότες πάει από το κακό στο χειρότερο. Και πρόσθεσε ότι για πολλούς αγρότες την κατάσταση αυτή ήρθε να επιδεινώνει το πρόβλημα των καταστροφών που υπέστησαν πολλές καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να τους αποζημιώσει έγκαιρα και δίκαια για το 100% των ζημιών.

Επίσης, κατήγγειλε ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ αξιώνει προκλητικά από αμπελουργούς της επαρχίας Τυρνάβου, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τον καταστροφικό παγετό του 2002 και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Φρόγκι, να επιστρέψουν μέρος των αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, ζητά απ' όσους αποζημιώθηκαν για τις ζημιές στα επιτραπέζια σταφύλια με 800 ευρώ ανά στρέμμα και στη συνέχεια, αφού καταστράφηκαν τ' αμπέλια, καλλιέργησαν την ποικιλία «μοσχάτο», να επιστρέψουν τα 200 ευρώ ανά στρέμμα. Κι αυτό γιατί χαρακτηρίζουν το «μοσχάτο» οινοποιήσιμο σταφύλι, οι αποζημιώσεις για το οποίο ήταν 600 ευρώ ανά στρέμμα.

Καταλήγοντας ο Ρ. Μαρούδας κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να δώσουν μαζικά «παρών» στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Λάρισα, στις 2 του Δεκέμβρη, όπου θα συζητηθεί και η προετοιμασία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων στο πρώτο 15ήμερο του προσεχούς Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ