Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΕΕ
Αναγκαία η αλλαγή πορείας

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει την ανάγκη αλλαγής πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος

Με τη δράση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης να χαρακτηρίζεται από την επιβράβευση των κυβερνητικών επιλογών και από την ταύτισή της με τις επιδιώξεις των μεγαλοβιομηχάνων, πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 - 26 Νοέμβρη η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Η διαφορά, για άλλη μια φορά, προέρχεται από την «Αγωνιστική Συνεργασία» (Αυτοαπασχολούμενων Μικρών Εμπόρων) που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, η οποία κατέρχεται στις εκλογές, δηλώνοντας ότι επιβάλλεται αλλαγή πορείας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο συνδυασμός επισημαίνει στη διακήρυξή του ότι «και αυτή την τριετία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ που στηρίζουν οι παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ, όχι μόνο αποδέχτηκε αλλά και προώθησε ενεργά την πολιτική του αφανισμού μας. Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες αυτών των παρατάξεων, για όλα όσα αντιμετωπίζουμε. Η εμφάνισή τους με πέντε συνδυασμούς, δεν πρέπει να γίνει το πλυντήριο για τις εγκληματικές τους ευθύνες».

Ειδικά αυτό το διάστημα, που το Ασφαλιστικό αναδεικνύεται ακόμη πιο έντονα σε «θηλιά» για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μέσω των αντιασφαλιστικών διατάξεων που αφορούν στην ενοποίηση του ασφαλιστικού τους Ταμείου, ενώ οι μεγάλες εταιρείες, ντόπιες και ξένες, «τσακίζουν» τους μικρεμπόρους, η τακτική της πλειοψηφίας είναι ακόμη πιο προκλητική. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνει ότι στις εκλογές αυτές ένα δίλημμα μπαίνει: «ΕΣΕΕ στην υπηρεσία των μονοπωλιακών συμφερόντων ή ΕΣΕΕ υπερασπιστή των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της, που είναι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι;».

Και καταλήγει: «Αυτός ο συνδυασμός είναι το δικό σας στήριγμα. Αντιπαλεύει σταθερά και ασυμβίβαστα την αντιλαϊκή πολιτική. Διεκδικεί, αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ