Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
H τιμή ενός ανθρώπου

Σκηνή από την ταινία «Η τιμή ενός ανθρώπου»
Σκηνή από την ταινία «Η τιμή ενός ανθρώπου»

Τη χαριτωμένη αισθηματική κομεντί του Γκάρι Μάρσαλ «Pretty woman» θα μεταδώσει η ΝΕΤ στις 23.00. Ο Εντουαρντ είναι επιχειρηματίας, πλούσιος, αδίστακτος, αλλά και επικίνδυνα γοητευτικός. Οταν ταξιδεύει στο Λος Αντζελες για δουλιές, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται μία κοπέλα να τον συνοδεύει στα διάφορα γεύματα και κοκτέιλς, όπου «κλείνονται» οι σοβαρές δουλιές. Μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφασίζει να μισθώσει για μία εβδομάδα τη Βίβιαν, μία νεαρή, πανέμορφη, αλλά και έξυπνη πόρνη που συχνάζει στη Λεωφόρο Χόλιγουντ. Ο επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να τη μεταμορφώσει σε κυρία του «καλού κόσμου». Στη συνέχεια όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχαν αρχικά σχεδιάσει, καθώς η «χημεία», που από την πρώτη στιγμή υπάρχει ανάμεσά τους, αποδεικνύεται ισχυρότερη από τη λογική και κυρίαρχος του παιχνιδιού θα είναι ο έρωτας. Πρωταγωνιστούν η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Ρίτσαρντ Γκιρ και μαζί τους παίζουν οι Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Εκτορ Ελιζόντο.

«Η τιμή ενός ανθρώπου». Δράμα αγγλικής παραγωγής 1963 σε σκηνοθεσία παραγωγής Λίντζεϊ Αντερσον. Στις αρχές της δεκαετίας του '60, στη βόρεια Αγγλία, ο Φρανκ Μάσιν, ένας σκληρός και αρκετά φιλόδοξος νεαρός εξελίσσεται σε πολύτιμο παίκτη - ανερχόμενο αστέρι της ομάδας ράγκμπι, της οποίας ηγείται ο τοπικός άρχοντας Γουίβερ. Ο Φρανκ νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι της κυρίας Χάμοντ, της οποίας ο σύζυγος σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα, ενώ δούλευε για τον Γουίβερ. Η αυθόρμητη και άγρια φύση του Φρανκ δεν του επιτρέπουν να πλησιάσει τη γυναίκα, όπως θα ήθελε. Αυτό είναι κάτι που τον βασανίζει πολύ, ενώ και τα άμεσα θέλγητρα της κυρίας Γουίβερ δεν τον βοηθούν καθόλου... Η ταινία προτάθηκε για 2 Οσκαρ, έχει κερδίσει 2 βραβεία και 7 ακόμη υποψηφιότητες. Θεωρήθηκε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του αγγλικού σινεμά και στην εποχή της προκάλεσε αίσθηση γιατί προσέγγισε με ρεαλισμό την ερωτική σχέση του ήρωα με μια χήρα. Παίζουν οι Ρίτσαρντ Χάρις, Ρέιτσελ Ρόμπερτς, Αλαν Μπέιντελ, Κολίν Μπλέκελι, Βάντα Γκόντσελ (NET 02.30).

«Ο άνθρωπος στο φεγγάρι». Ταινία του Μίλος Φόρμαν που αναφέρεται στον κωμικό ηθοποιό Αντι Κάουφμαν. Ο ηθοποιός στη δεκαετία του '70 ήταν από τους καλλιτέχνες που άφησε το στίγμα του στη Μέκκα του κινηματογράφου. Υπήρξε μια αινιγματική προσωπικότητα. Στην προσωπική του ζωή βασανιζόταν από ανασφάλειες για τις οποίες έβρισκε διέξοδο δημιουργώντας κωμικές ιδιόρρυθμες φιγούρες. Παίζουν ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Ντάνι ντε Βίτο (STAR 01.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ