Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Τους έχουμε στριμώξει... και συνεχίζουμε»

Σε νέο συλλαλητήριο στις 13 Δεκέμβρη, ενάντια στο νέο προϋπολογισμό και καταλήψεις το Γενάρη με απαίτηση να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, προσανατολίζονται οι μαθητές

«Δε σταματούν στιγμή οι κυβερνώντες να μας θυμίζουν τα χρέη μας σε δάνεια και τράπεζες. Το μόνο χρέος που θέλουν να ξεχάσουμε είναι αυτό του καθενός μας απέναντι στην Ιστορία του τόπου. Και αν "έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε", εμείς απαντάμε: Δεν ξοφλήσαμε. Εχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά του Πολυτεχνείου, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, να συνεχίσουμε. Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία δε σταματάει. Είμαστε εδώ»! Μαθητές από την Αθήνα, το Βόλο, την Καλαμάτα, την Εύβοια, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, «πιο ώριμοι, πιο δυνατοί... με την πείρα από τις μεγάλες μάχες που δώσαμε» όπως είπαν, συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και έκαναν με κέφι τον απολογισμό για όσα κατάφεραν: «Ενας μήνας κατάληψη. Δώσαμε μάχη για τις μαθητικές εκλογές. Αποδείξαμε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι για μνημόσυνα. Καταφέραμε να ανοίξουμε το θέμα της Παιδείας σε κάθε ελληνικό σπίτι».

Και προειδοποιούν: «Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους» και το Δεκέμβρη, το μήνα του προϋπολογισμού. Γιατί και φέτος «πάλι ψίχουλα θα μας πετάξουν. Εριξαν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία στο 8,12%, δηλαδή 5 ευρώ για κάθε μαθητή. Και ξέρουμε τι θα μας απαντήσουν: "Η οικονομία δεν αντέχει". Ε, ας πουλήσουν κανένα πύραυλο... Γιατί η οικονομία αντέχει. Οι τσέπες των πατεράδων μας δεν αντέχουν άλλο». Ηδη, οι μαθητές προσανατολίζονται σε νέο συλλαλητήριο για τις 13 Δεκέμβρη μαζί με τους γονείς τους ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.

Και η κουβέντα έρχεται στο Γενάρη. «Τους προειδοποιούμε ξανά: Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16». Μαθητές μεταφέροντας την εικόνα από κάθε πόλη, επισημαίνουν ότι ήδη έχουν πάρει αποφάσεις για μαζικές καταλήψεις και το Γενάρη. «Τους έχουμε ήδη στριμώξει... και συνεχίζουμε. Γιατί ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία δε σταματάει ποτέ», γιατί - όπως φώναζαν - «αυτή η μεταρρύθμιση θα μας τα πάρει όλα. Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν Coca Cola». Αναπόφευκτα η κουβέντα ήρθε και «στη λάσπη που μας έριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Μας είπαν βιαστές, εγκληματίες, υποκινούμενους, παράνομους, δε θα κρατήσουμε. Αυτοί είναι παράνομοι και εγκληματίες. Εμείς θέλουμε όσα μας στερούν: Να μάθουμε και να ζήσουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας δυναμώνει για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς (2022-12-10 00:00:00.0)
11 χρόνια σε κοντέινερ... (2010-10-05 00:00:00.0)
Μαζικά για δημόσια δωρεάν Παιδεία (2006-10-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-06-14 00:00:00.0)
Οι... λεπτομέρειες (1) (1998-09-13 00:00:00.0)
Κοινός ο αγώνας με τους καθηγητές (1997-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ