Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στη μάχη ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Θέση μάχης για την απεργία στις 13 Δεκέμβρη παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση)
Θέση μάχης για την απεργία στις 13 Δεκέμβρη παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση)
Να αξιοποιήσουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13 Δεκέμβρη και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής δημιουργώντας ταυτόχρονα προϋποθέσεις για κλιμάκωση της πάλης, κάλεσαν τους εργαζόμενους τα στελέχη του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Μια ολομέλεια που είχε περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, -ελάχιστοι ομιλητές- και που μαζί με το γνωστό αφυδατωμένο πλαίσιο που θέτει η πλειοψηφία και τους ψαλμούς της προς τον «κοινωνικό διάλογο» προϊδεάζει για το χαρακτήρα που θέλει να δώσει από την πλευρά της και σ' αυτή την απεργιακή κινητοποίηση.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη της απεργίας, να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα που θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ. προβάλλοντας το αγωνιστικό του πλαίσιο που εκφράζει τα ταξικά τους συμφέροντα.

Ταυτόχρονα αποκάλυψαν τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα και του νέου προϋπολογισμού, που συνεχίζει τη μακροχρόνια λιτότητα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ δίνει νέα κίνητρα και ενισχύει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Στις ομιλίες του οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στάθηκαν ιδιαίτερα στη νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης που εκφράζεται και μέσα από το «μίνι Ασφαλιστικό» με τις χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων και σε βάρος του ΙΚΑ, στις διαδικασίες παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδεία, των υποδομών (λιμάνια), αλλά και στον εμπαιγμό των συμβασιούχων, για τον οποίο τεράστιες ευθύνες πέρα από τις κυβερνήσεις φέρει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Υπογράμμισαν την ανάγκη να ενταθεί η πάλη, μπροστά και στη νέα επίθεση που κυοφορείται στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την ψήφιση της οδηγίας Μπολκεστάιν, την αλλαγή επί του αντιδραστικότερου στην εργατική νομοθεσία που προωθείται από τα επιτελεία των Βρυξελλών, εξελίξεις που μεγαλώνουν τις απαιτήσεις του αγώνα. Που κάνουν ακόμα πιο επιτακτική και άμεση τη μετατροπή της δυσαρέσκειας σε οργανωμένη ταξική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Απεργία για τις 13 Δεκέμβρη έχει ήδη προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ. Ενώ στη χτεσινή της συνεδρίαση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πήρε απόφαση για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ