Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
Βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ

Αλλη μια πλευρά του αντιδραστικού νομοθετήματος που προωθεί η κυβέρνηση

Σε παραπέρα συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ προχωρά η κυβέρνηση με νέα ρύθμιση - δίπλα σε τόσες άλλες - που περιλαμβάνεται στο «μίνι Ασφαλιστικό». Συγκεκριμένα, με το άρθρο 67 για τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, όλες ουσιαστικά οι υπηρεσίες του υπάγονται πλέον στα ΚΠΑ (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης), δηλαδή στη λεγόμενη υπηρεσία των «ενεργητικών μορφών απασχόλησης», στην πράξη όμως στην υπηρεσία που μέσω αυτής ενισχύονται οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 67 παρ. 3 προβλέπει: «Σε πόλεις και περιοχές αυτών στις οποίες παράλληλα με τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ λειτουργούν και Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ίδιου Οργανισμού, είναι δυνατόν με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης... οι ως άνω ΤΥ και τα αντίστοιχα ΚΠΑ να συγχωνεύονται σε μια ενιαία, η οποία θα αποκαλείται "ΚΠΑ2" και θα εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία ΚΠΑ του ΟΑΕΔ...».

Παράλληλα και οι υπόλοιπες Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού που ασκούν ήδη ανάλογες υπηρεσίες των ΚΠΑ, μετονομάζονται σε «ΚΠΑ 2» και εντάσσονται στην Ειδική Υπηρεσία. Αν και η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την παραπάνω αλλαγή καθαρά ως οργανωτική, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ανατροπή που αφορά την ουσία του Οργανισμού. Και τούτο γιατί τα ΚΠΑ, διέπονται καθαρά από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχουν προσανατολιστεί στο πώς θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους και καθόλου δεν ασχολούνται με την προστασία των ανέργων. Μάλιστα, η πλειοψηφία των υπαλλήλων του είναι σύμβουλοι από την αγορά και όχι δημόσιοι υπάλληλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ