Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Μαζικό «όχι» στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Οχι στο ξεπούλημα του "Ασκληπιείου" Βούλας στο μεγάλο κεφάλαιο». Μ' αυτό το σύνθημα να κυριαρχεί, εργαζόμενοι και κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Αττικής, δεσμεύτηκαν με τη χτεσινή τους συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο να δυναμώσουν και να πλατύνουν τον αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία ανάμεσα στο «Υγεία» και τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» με την οποία προωθείται το ξεπούλημα του «Ασκληπιείου».

Τη χτεσινή συγκέντρωση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων του λαϊκού κινήματος στην περιοχή. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Βούλας, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις και την αντίσταση. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Α. Ζαμπέτας, γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στο «Ασκληπιείο», ο οποίος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έδωσαν σκληρή μάχη πριν δυόμισι δεκαετίες για να γίνει το νοσοκομείο δημόσιο και συμπλήρωσε ότι σήμερα, με κεντρικές πολιτικές αποφάσεις ΕΕ και κυβερνήσεων, η δημόσια υγεία δε θεωρείται αγαθό, αλλά εμπόρευμα.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γ. Μηλιώνης, πρόεδρος του παραρτήματος Ηλιούπολης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εδώ και χρόνια, προχωρά η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων». Κατήγγειλε ότι «η επιχειρηματική συμφωνία που προωθείται δεν έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών». Καυτηρίασε ακόμα τη μέχρι σήμερα στάση των δήμων της περιοχής, οι οποίοι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχουν ξεσηκώσει και κινητοποιήσει τον κόσμο γιατί ουσιαστικά κινούνται στην ίδια πολιτική της εμπορευματοποίησης, της αυτοχρηματοδότησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ