Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εξω οι επιχειρηματίες απ' την Υγεία

Το Ασκληπιείο της Βούλας επισκέφτηκε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων
Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων
«Εξω όλοι οι ιδιώτες, οι χορηγοί, ο Ερυθρός Σταυρός, οι λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γενικά οι επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας», «Να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή του Ασκληπιείου», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νοσοκομείο επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, μαζί με το λαό της περιοχής και το ταξικό λαϊκό κίνημα να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, για να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια και Παιδεία.

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι παντού, και εδώ βεβαίως, στο Ασκληπιείο να περάσουν τα σχέδια να εγκατασταθούν στο χώρο του νοσοκομείου μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, να "επενδύσουν" στην Υγεία. Θα πνίξουν το Ασκληπιείο, θα το εκμεταλλευτούν, θα το συρρικνώσουν», επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου Η. Καραγεώργο, αναφερόμενη στην επαίσχυντη συμφωνία του Ερυθρού Σταυρού με το «Υγεία» για το ξεπούλημα του νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν με τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι το νοσοκομείο που εξυπηρετεί 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πρέπει να μείνει στο δημόσιο και να αναβαθμιστεί. «Ο υπουργός πρέπει όχι να υπόσχεται ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα, αλλά να πάρει σαφή και καθαρή θέση ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αγοράσει ούτε ένα τετραγωνικό της περιοχής», επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε: «Αλλά να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Εχει αποδείξει και αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση ότι οι δεσμεύσεις τους κρατάνε όσο το άρωμα μιας φτηνής κολόνιας».

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, αφού το κύριο και βασικό που προωθείται αυτήν την περίοδο είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ακόμα χαρακτήρισε φρικτά τα νέα μέτρα που έρχονται, με το πρόσχημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα οδηγήσουν σε εξοντωτικά ωράρια τους γιατρούς και εργαζόμενους των νοσοκομείων.

«Το Ασκληπιείο πρέπει όχι μόνο να μην ξεπουληθεί. Πρέπει να αυξηθούν τα κρεβάτια, να αναβαθμιστεί, να υλοποιηθούν διεκδικήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα. Το ΚΚΕ, κατέληξε, έχει στην πρώτη γραμμή του αγώνα του τα ζητήματα της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης, του λαϊκού εισοδήματος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης παντού, να διαμορφωθεί ένα πραγματικό μέτωπο πάλης που θα μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει «πρώτο τραπέζι» για τους ιδιώτες της Υγείας (2007-08-23 00:00:00.0)
Μαζικό ΟΧΙ στο ξεπούλημα του «Ασκληπιείου» (2006-11-10 00:00:00.0)
Διαγκωνισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή! (2004-05-30 00:00:00.0)
Βασικό ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ο χώρος της Υγείας (2002-10-05 00:00:00.0)
Να μην περνά ούτε μέρα χωρίς την παρέμβαση των εργαζομένων (2001-06-12 00:00:00.0)
Να αφυπνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι (2000-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ