Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αυξήσεις τελών και ιδιωτικοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων και επαγγελματιών για τη φορομπηχτική πολιτική την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο

Motion Team

Να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική του Δήμου απαίτησαν με συγκέντρωση τους εργαζόμενοι και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, που έγινε χτες έξω από το Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα». H κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την πρόταση της διοίκησης και του δημάρχου Θεσσαλονίκης για αυξήσεις το 2007 στα δημοτικά τέλη κατά 4,5% και στα τέλη στάθμευσης 7,14%.

Σε δηλώσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης και Κώστας Δρούτσας, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατήγγειλαν την πολιτική πρακτική της διοίκησης του δήμου η οποία, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, δεν αντιδρά στην οικονομική συρρίκνωση της ΤΑ, δε διεκδικεί παρακρατημένους πόρους που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ και μετατρέπει το Δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν όπως έκαναν και στο παρελθόν, την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών.

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και το ΠΑΜΕ ζήτησαν: Να παγώσουν για φέτος τα δημοτικά τέλη και σε βάθος χρόνου να καταργηθούν. Να διπλασιαστούν άμεσα τα κονδύλια προς την ΤΑ, και να πάψει αυτή να λειτουργεί ως επιχείρηση. Αμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων. Αμεση χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στην ΤΑ

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2007 προβλέπει παραχώρηση του 94,87% των έργων σε ιδιώτες εργολάβους (το 2006 ήταν το 72,99%).

Οι Αγ. Σαχίνης και Κ. Δρίτσας, αφού κατήγγειλαν την εκχώρηση έργων και υπηρεσιών στους εργολάβους, τόνισαν ότι το τεχνικό πρόγραμμα περιορίζεται σε έργα βιτρίνας, δεν υπηρετεί πραγματικές ανάγκες της πόλης, δεν επιλύει οξυμένα προβλήματα του λαού, δεν τα ιεραρχεί με βάση τις ανάγκες του. Χαρακτηριστικά, ο Αγ. Σαχίνης είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να προβλέπει έργα που βοηθούν το περιβάλλον, την ανακούφιση των δημοτών από σημαντικά προβλήματα, να αναφέρεται σε έργα υποδομής για αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία κλπ.». Και σημείωσε πως, όπως αποδείχτηκε και από τη συνεδρίαση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν υιοθετήσει ήδη τη λογική να εφαρμόζονται μορφές διαχείρισης με κριτήρια την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την ανταποδοτικότητα, την κερδοφορία.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπ. Βούγιας, δήλωσε ότι διαφωνεί με την ιεράρχηση των έργων του τεχνικού προγράμματος και τελικά το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ