Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΣΕΣΕΛΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Ξεκίνησαν τη δίκη απόντος του κατηγορουμένου...

ΧΑΓΗ.--

Καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στημένη εναντίον του δίκη από το παράνομο δικαστήριο του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία και έχοντας στερηθεί το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού του, ο Σέρβος πολιτικός ηγέτης (αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος) Βόισλαβ Σέσελι, δεν παρουσιάστηκε χτες στην έναρξη της δίκης του στη Χάγη.

Το κατηγορητήριο, που στήθηκε την περίοδο αύξησης της δημοτικότητας του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος με εκστρατείες κατά της φιλοδυτικής κυβέρνησης και των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, είναι εκτενές. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για διώξεις, ανθρωποκτονίες Κροατών και Μουσουλμάνων στην περίοδο του γιουγκοσλαβικού πολέμου αλλά και «συνωμοσία» στη «διάπραξη εγκλημάτων» με τον (αποθανόντα πέρσι στα κρατητήρια της Χάγης πρώην Πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ξεκίνησε την απεργία πείνας πριν από δύο βδομάδες, ζητώντας να μπορέσει να επιλέξει ελεύθερα το συνήγορό του, να του αναγνωριστεί χωρίς όρους το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού του και να επιτρέπεται στη σύζυγό του να τον επισκέπτεται χωρίς περιορισμούς. Είχε παραδοθεί στο δικαστήριο της Χάγης πριν περίπου τέσσερα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ