Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Ερχονται και νέες ανατιμήσεις

Ψάχνουν και τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών

Νέα φορολογικά βάρη ετοιμάζεται να ρίξει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς - μετά τις εκρηκτικές ανατιμήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης και της άμεσης φορολογίας στα προσωπικά εισοδήματα - έπεται συνέχεια με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες των κατοικιών, που θα μπουν σε εφαρμογή από το νέο έτος.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν χτες και από τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα, ο οποίος - σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση - προϊδέασε για τα περαιτέρω, ισχυριζόμενος πως οι ανατιμήσεις αυτές θα είναι «ηπιότερες» από τις περσινές, οι οποίες να σημειωθεί σε μεσοσταθμική βάση έφτασαν στο 30%. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα υπάρξει και παράλληλη αύξηση του ελάχιστου κόστους οικοδομής. Είναι φανερό πως οι μεγαλοεργολάβοι θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το κυβερνητικό μέτρο, μετακυλίοντας το «κόστος» και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την αγορά κατοικίας.

Στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που φέρονται να μην πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Η έλλειψη σχετικής ηλεκτρονικής υποδομής και συνεργασίας ανάμεσα στην Εφορία και το υπουργείο Μεταφορών δεν επιτρέπει την ηλεκτρονική διασταύρωση και αντιπαραβολή των οχημάτων που κυκλοφορούν και της προμήθειας του ειδικού σήματος.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χτες, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει την πληρωμή του «τελόσημου» από το έτος 2001 και μετέπειτα. Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τις ΔΟΥ να διενεργήσουν ελέγχους και, παράλληλα, να αποστέλλουν τα στοιχεία και στο ηλεκτρονικό σύστημα Tαxis. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ποσό μαζί τα πρόστιμα θα καταβάλλεται σε 6 μηνιαίες δόσεις, τουλάχιστον από 300 ευρώ η κάθε μια, με την εξαίρεση της τελευταίας δόσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ