Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΟ

Σήμερα, 1η Αυγούστου 2000, συμπληρώνονται 27 χρόνια από το θάνατο του ΓΓ του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Στη μνήμη του, που θα μείνει για πάντα, καταθέτω στην ΚΟΒ Ταμπουρίων 5.000 δραχμές για την ενίσχυση του 16ου Συνεδρίου.

ΚΟΒ Ταμπουρίων - Κυριακάκος Ιωάννης

* * *

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΣΕΡΓΑΚΗ, μέλους του Παραρτήματος Αντίστασης Ν. Σμύρνης και της Επιτροπής Ειρήνης, που πέθανε στις 29 Ιούλη του 2000, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 5.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης.

Παναγόπουλος Θόδωρος

* * *

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1905 και πέθανε ο 1964. Σε όλη του τη ζωή, αγωνίστηκε αταλάντευτος για τα ανθρώπινα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η δικτατορία του Μεταξά τον έστειλε εξορία και στην Κατοχή ήταν στέλεχος των πολιτικών οργανώσεων - ανάλογα με τις ανάγκες. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, γνώρισε κατατρεγμούς, φυλακές και εξορίες. Ηταν υπόδειγμα ανθρώπου, κομμουνιστή, συζύγου και πατέρα. Μέσω ΚΟΒ Λίμνης, η σύζυγός του στη ζωή και στον αγώνα προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ, είκοσι χιλιάδες δραχμές στην αξέχαστη μνήμη του

Σοφία Δημ. Παπανικολάου

  • Επίσης, μέσω ΚΟΒ Λίμνης Ευβοίας, η Σοφία Δ. Παπανικολάου προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του 16ου Συνεδρίου του, είκοσι χιλιάδες δραχμές στη μνήμη του συμπατριώτη κομμουνιστή και γείτονα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΠΑΠΑΛΛΙΟΛΙΟΥ, που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με συνέπεια και με ηρωισμό για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, πληρώνοντας ακριβά την ιδεολογία του, με πολύχρονους κατατρεγμούς και εξορίες.

* * *

Η Καραγεωργοπούλου Λίτσα προσφέρει είκοσι χιλιάδες δραχμές στο ΚΣ της ΚΝΕ, στη μνήμη του συντρόφου ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ΤΣΙΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, η σύζυγός του Κατίνα προσφέρει στην ΚΝΕ 10.000 δρχ.

***

Φωτ.

Σήμερα, 1η Αυγούστου, έκλεισαν 6 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η ευγενική καρδιά της ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ. Μοίρα κακή θέλησε να κόψει τόσο πρόωρα, στα 37 χρόνια της, το νήμα της ζωής της, στην προσπάθειά της να σώσει ένα σκυλάκι τραυματισμένο. Η απώλειά της βύθισε στο πένθος τους απαρηγόρητους γονείς της.

Στη μνήμη της, οι γονείς της Αντώνης και Αγγελική Μάλλη προσφέρουν 30.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ