Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεβίωσε ο Χρήστος Τεγόπουλος

Απεβίωσε χτες το πρωί ο Χρήστος Τεγόπουλος, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και εκδότης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ο εκλιπών διατέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), ήταν μέτοχος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Mega Channel» και σε πολλές εκδοτικές επιχειρήσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.

Ο Χρ. Τεγόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1920. Εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και την Εθνική Αντίσταση. Μετά από χρόνια εξορίας, αφέθηκε ελεύθερος, οργανώθηκε στην ΕΔΑ και εργάστηκε για ένα διάστημα στην «Αυγή» ως δημοσιογράφος. Στην περίοδο της δικτατορίας έφυγε για το Παρίσι και στη συνέχεια για την Αμερική από όπου επέστρεψε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και ίδρυσε την «Ελευθεροτυπία». Το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ αποφάσισε να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του και να εκπροσωπηθεί το ΔΣ στην κηδεία του, που θα γίνει σήμερα.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του Χρ. Τεγόπουλου απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τα συλλυπητήριά της για το θάνατό του εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ