Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο

Την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Πάτρας ζήτησε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης.

Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός είπε ότι τα όποια κτιριακά προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου δημιουργήθηκαν επειδή η αρχική του υποδομή ήταν για τρεις τάξεις. Τώρα, είπε, λειτουργούν 10 τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Νομαρχίας Αχαΐας θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι έχουν εγκριθεί οι απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και για μια τυφλή μαθήτρια που φοιτά στο σχολείο υπάρχει πρόβλεψη για εξειδικευμένους καθηγητές. Επίσης ανέφερε ότι έχει ήδη αφαιρεθεί ο επικίνδυνος αμίαντος που υπήρχε σε διάφορα μέρη του σχολείου.

Ο Π. Κοσιώνης ζήτησε την επίσπευση των όποιων ενεργειών γίνονται και είπε ότι τα προβλήματα του εν λόγω σχολείου είναι μέρος των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν είπε ελλείψεις εκπαιδευτικών και πρόσθεσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αφαίρεση του αμιάντου από το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ