Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τέτοια «φροντίδα» καλύτερα να λείπει

Να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια, αν η εφαρμογή της πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας θα λήξει σε 3, 4 ή 5 χρόνια, ζητήθηκε τις προάλλες από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη. Πολύ περισσότερο, καθώς ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι η οικονομία «πάει καλά» και άρα η λιτότητα θα είναι «πιο ήπια», καλλιεργώντας ακόμη περισσότερες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια.

Ποια ήταν η απάντηση του Γ. Αλογοσκούφη; Στην αρχή, ισχυρίστηκε πως «από την αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, οι αυξήσεις που δίνονται στις συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό» και πως το 2007 προβλέπονται «σημαντικά και γενναία μέτρα ενίσχυσης των χαμηλών συντάξεων μέσω της αύξησης του ΕΚΑΣ και της σύνταξης του ΟΓΑ»! Μετά, καταλαβαίνοντας προφανώς πως δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε, ο Γ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε πως «υπάρχει μια διαρκής φροντίδα από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής και μια διαρκής προτεραιότητα για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, είτε αυτά είναι εισοδήματα των συνταξιούχων είτε αυτά είναι εισοδήματα των μισθωτών»...

Με άλλα λόγια, η «φροντίδα» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απ' αυτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και, επομένως, η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας θα συνεχίζεται μόνιμα, όσο οι εκπρόσωποι του δικομματισμού θα κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ