Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από τον Καιάδα

Τουλάχιστον οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με τον Καιάδα (που, πάντως, αμφισβητούν αρκετοί ιστορικοί...) «καθάριζαν» από νωρίς και με απλές συνοπτικές «διαδικασίες»... Δεν περίμεναν να φθάσει ο νέος ή η νέα στην παραγωγική, όλο ζωντάνια και όνειρα ηλικία των 27 ετών για να τον ή την «ενημερώσουν αρμοδίως» πως δεν μπορεί να προσληφθεί και να εργασθεί, επειδή «οι ιατρικές γνωματεύσεις αναφέρουν πρόβλημα υγείας»!

στην εργασιακή ευγονική!

(...) Κάμποσους αιώνες μετά, επιστρέφει ο... Καιάδας, με τη μορφή της παράδοξης... εργασιακής ευγονικής! Καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, σακχαροπαθείς και πάει λέγοντας, άτομα ικανά για εργασία και με καλές πιθανότητες ικανοποιητικού «προσδόκιμου» θα περιθωριοποιούνται «εκ του κανονισμού» του ενός και του άλλου ασφαλιστικού οργανισμού και θα καταδικάζονται στον μαρασμό και τη φιλευσπλαχνία του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος! Γιατί «τεχνοκρατικά» τα διάφορα ταμεία δε θα αναλαμβάνουν το «ρίσκο» (και τις οικονομικές επιβαρύνσεις...) από ενδεχόμενη ανάγκη νοσηλείας τους και στη χειρότερη περίπτωση πρόωρης, «λόγω υγείας», συνταξιοδότησής τους...

Καλομελέτα κι έρχεται

(...) Και... πάλι καλά να λέμε, που τα ταμεία απαιτούν από τους υποψηφίους για πρόσληψη να έχουν «υγεία - τζάμι» μόνο κατά την περίοδο της πρόσληψής τους και δεν έχουν καταφύγει στις «παράπλευρες συνέπειες» της προόδου της επιστήμης, απαιτώντας λ.χ. έλεγχο του γονιδιώματος, του DNA, για να μπορούν έγκαιρα να «δουν» την πορεία της υγείας ενός ανθρώπου, για να ξέρουν αν ο ή η συγκεκριμένη «θα πάθουν κάτι» στα... 40 τους και να αποκλείσουν «έγκαιρα» την πρόσληψη και την ασφάλισή τους... (...)

Το μέλλον είναι ήδη χτες

Ισως να μην είμαστε και πολύ μακριά από ένα τέτοιο εφιαλτικό και απάνθρωπο «παγκόσμιο» μέλλον ... ήδη υπάρχουν καταγγελίες πως στην Αμερική οι πανίσχυροι ιδιωτικοί ασφαλιστικοί οργανισμοί απαιτούν, πριν από κάθε ασφάλεια υγείας ή ζωής, την προσκόμιση τέτοιας εξέτασης DNA!»

(Τα αποσπάσματα από τον «Ανεμοδείκτη» του Θάνου Οικονομόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ