Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «LIDLE»
Απέλυσε εργάτρια αφού τη σακάτεψε

Στην απόλυση της εργαζόμενης Θεανώς Μεγκίσογλου προχώρησε η διεύθυνση του καταστήματος «LIDLE» (Λίντλ) στη Ν. Ιωνία. Η απόλυση της εργαζόμενης ήρθε λίγους μήνες μετά από εργατικό «ατύχημα» που είχε μέσα στο κατάστημα, εξαιτίας των άθλιων εργασιακών σχέσεων και της άγριας εκμετάλλευσης την οποία υφίστανται οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η Θεανώ Μεγκίσογλου, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ως ταμίας - πωλήτρια ήταν αναγκασμένη, όπως και οι άλλες εργαζόμενες, να εκτελεί και άλλες εργασίες, πέρα από την ειδικότητά της, όπως να πλένει τουαλέτες, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του καταστήματος, ακόμα και να σηκώνει παλέτες με τεράστια βάρη.

Τον Οκτώβρη του 2005 μετά από εντολή της διεύθυνσης, πριν αναλάβει το ταμείο, να σφουγγαρίσει τα ψυγεία, γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της. Η εργαζόμενη εγχειρίστηκε και έπρεπε να παραμείνει εκτός εργασίας μέχρι τον Απρίλη του 2006. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ίδια, ο διευθυντής του καταστήματος κ. Χαβαλές άρχισε να την παίρνει τηλέφωνο εκβιάζοντάς τη να γυρίσει για δουλιά, διαφορετικά θα προσλάμβανε άλλη εργαζόμενη. Η Θ. Μεγκίσογλου έκοψε νωρίτερα την άδειά της και επέστρεψε στη δουλιά. Από τη μέρα της επιστροφής άρχισε, όπως είπε, το σπάσιμο νεύρων και αφού πλέον το πρόβλημα στο πόδι της δεν της επέτρεπε να εκτελεί οποιαδήποτε εντολή της διεύθυνσης, απολύθηκε πριν λίγες μέρες, στις 22 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ