Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η «ανταγωνιστικότητα» δείχνει τα δόντια της

Ανακοίνωση, με αφορμή την απόλυση της 27χρονης φοιτήτριας από τον ΟΤΕ

«Περιμένουμε να δοθεί λύση στην περίπτωση της 27χρονης φοιτήτριας, σύμφωνα και με τη σχετική δήλωση του υπουργού Εργασίας Τσιτουρίδη. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε και πόσοι άλλοι δεκάδες ή εκατοντάδες εργαζόμενοι αντιμετώπισαν την ίδια μεταχείριση χωρίς η περίπτωσή τους να δει το φως της δημοσιότητας και βρίσκονται σήμερα στο κοινωνικό περιθώριο».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σχετικά με την υπόθεση της εργαζόμενης φοιτήτριας που προσλήφθηκε για 12μηνη μερική απασχόληση στον ΟΤΕ και τελικά εκδιώχθηκε μόλις έγινε γνωστό ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Αναφέρεται, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή, για την οποία παρενέβησαν άμεσα τόσο η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, «επιβεβαιώνει πως το σύστημα που θεοποιεί το κέρδος και περιθωριοποιεί τον εργαζόμενο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τα εργασιακά - ασφαλιστικά - κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου, αλλά και για την ίδια τη ζωή του».

«Ο ιδιωτικοποιημένος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΟΤΕ ΑΕ και το ασφαλιστικό ταμείο (ΤΑΠ - ΟΤΕ) "φοβήθηκαν" να σεβαστούν την απόφασή τους να προσλάβουν την εργαζόμενη μην τυχόν και υποχρεωθεί το τελευταίο να καταβάλει (αν χρειαστεί) για την κάλυψη των αναγκών της εργαζόμενης. Ενα ασφαλιστικό ταμείο που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την επαίσχυντη - προδοτική συμφωνία των ξεπουλημένων υπαλλήλων από τον ΟΤΕ, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα κάθε δικαιώματος για τους νέους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποκαλύφθηκε με τον πιο σαφή τρόπο το πραγματικό πρόσωπο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και όσων πολιτικών κομμάτων ορκίζονται σ' αυτή. Για χάρη της θυσιάζονται όχι μόνο τα πιο ζωτικά συμφέροντα, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ