Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλο εργοδοτικό έγκλημα

Νεκρός μετανάστης οικοδόμος στα Γιάννενα

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε την Τετάρτη 29 Νοέμβρη σε οικοδομή στα Γιάννενα. Νεκρός είναι 29χρόνος οικονομικός μετανάστης αλβανικής καταγωγής (Επιθεώρηση Εργασίας και αστυνομία αρνήθηκαν να δώσουν το ονοματεπώνυμο του άτυχου εργάτη, με την πρώτη να παραπέμπει στην αστυνομία και την τελευταία να κάνει λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση για τα αίτια θανάτου!). Ο θάνατος για τον άτυχο εργάτη, που ήταν πατέρας ενός παιδιού, προήλθε σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών σε προαύλιο χώρο οικοδομής.

Στο ισόγειο της οικοδομής όπου ο οικονομικός μετανάστης έριχνε μπετόν, βρίσκεται αποθήκη μέσα από την οποία περνούσε ηλεκτρικό καλώδιο το οποίο έφτανε έως το μεταλλικό παράθυρο της αποθήκης. Φαίνεται ότι ο εργαζόμενος ήρθε σε επαφή με αποτέλεσμα να διαπεράσει το σώμα του ισχυρή τάση ηλεκτρικού ρεύματος η οποία ήταν και μοιραία.

Τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» από την αρχή του 2006 έχουν ξεπεράσει τα 100 (102 καταγράφει μόνο το ρεπορτάζ του «Ρ»), γεγονός που επιβεβαιώνει την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας για την προστασία ακόμη και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ