Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουμε το ξεπούλημα

Την αγανάκτηση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ανέδειξε η συζήτηση με το κλιμάκιο του ΚΚΕ

Ενα από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας
Ενα από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας
«Θα τους κόψουμε τα χέρια», «είμαστε αποφασισμένοι», «παρέλαση έκαναν εδώ όλοι προεκλογικά και μας έλεγαν ότι το λιμάνι θα μείνει δημόσιο. Ας έρθουν και στις άλλες εκλογές να τα ξαναπούμε, πρόσωπο με πρόσωπο», «φταίμε και εμείς που τους ψηφίσαμε, λες και δεν τους ξέραμε», «μόνο το ΚΚΕ τα λέει ξεκάθαρα και αγωνίζεται μαζί μας». Οι λέξεις «οργή» και «αγανάκτηση» είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Ικονίου, την καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, που προορίζει η κυβέρνηση για τα δόντια των πολυεθνικών, στον οποίο περιόδευσε χτες το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη.

Η βουλευτής επισκέφθηκε το χώρο που συγκεντρώνονται οι χειριστές και τεχνικοί των μηχανημάτων του ΟΛΠ (γερανογέφυρες, οχήματα, κλαρκ κ.ά.). Η παρουσία της σήμανε συναγερμό. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, καθώς οι εργαζόμενοι έσπευσαν να την υποδεχτούν και κυρίως να εκφράσουν την αγωνία τους και να ακούσουν την πρόταση του ΚΚΕ «για να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί».

Καμιά ιδιωτικοποίηση!

Η Ελπίδα Παντελάκη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με την ιδιωτικοποίηση. «Είναι εγκληματική, σημείωσε, καθώς αφορά τομέα στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την άμυνα της χώρας». Υπογράμμισε ότι για τις σημερινές εξελίξεις το δρόμο άνοιξε το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση μετέτρεψε τα λιμάνια σε Ανώνυμες Εταιρείες και έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο οποίος όπως τόνισε για να έχει αποτέλεσμα απαιτείται αγωνιστικός συντονισμός με όλους τους άλλους εργαζόμενους που θίγονται.

Την πρόταση του ΚΚΕ για τα λιμάνια μετέφερε στους εργαζόμενους η Ελπίδα Παντελάκη
Την πρόταση του ΚΚΕ για τα λιμάνια μετέφερε στους εργαζόμενους η Ελπίδα Παντελάκη
Σημείωσε ότι χρειάζεται ενημέρωση όλων των εργαζομένων της χώρας και των λαϊκών στρωμάτων, για τις επώδυνες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, «αλλά και για να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής διαπόμπευσή σας - όπως είπε - από την κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που με τα περί τεμπέληδων που παίρνουν παχυλούς μισθούς, έχει στόχο να στρέψει εναντίον σας τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων για να περάσει το ξεπούλημα ευκολότερα».

Απάντηση στο διασυρμό

Για το θέμα του διασυρμού τους από τον Κεφαλογιάννη οι εργαζόμενοι αντί άλλης απάντησης έφεραν τα χαρτιά της εξόφλησης του Οκτώβρη. «Με δύο παιδιά και 20 χρόνια υπηρεσίας, ο μισθός μου ορίστε πόσος είναι: 1.200 ευρώ». «Πρέπει να είμαστε 20 ώρες κρεμασμένοι στις γερανογέφυρες 40 μέτρα ύψος για να πάρουμε παραπάνω», «μας έχουν σακατέψει πια - συμπλήρωσε ένας ακόμα χειριστής - είμαστε όλοι με εγχειρήσεις στα πόδια, στη μέση». Από την πλάτη αυτών των «τεμπέληδων» κατά τον υπουργό, πέρασαν τόσα εμπορευματοκιβώτια ώστε με βάση τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού τα καθαρά κέρδη του 9μηνου του 2006 να παρουσιάσουν αύξηση κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και να φτάσουν τα 12.255.359 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού δεν πέρασαν τα «περί ελιγμών και παγώματος των διαδικασιών ξεπουλήματος», χτες «επιστράτευσε» τους ...«αγανακτισμένους» φορτηγατζήδες οι οποίοι από νωρίς είχαν αποκλείσει τις πύλες του λιμανιού. Ενώ ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να επιτεθούν στους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ