Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θερινές άδειες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΛΟΙ κάνουν διακοπές, πλην της Γιάννας Αγγελοπούλου, που, όπως δηλώνει, περιμένει εναγωνίως τους ελεγκτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκτιμήσουν αν τα... πάμε καλά για την Ολυμπιάδα του 2004.

Ετσι όπως τα ακούει κάνεις να τα λένε, περιμένει ότι θα έρθουν τίποτε ειδικοί αρχιτέκτονες, συγκοινωνιολόγοι και ειδικοί επί των αθλητικών για να διαπιστώσουν την πρόοδο των έργων με καθαρά τεχνικά κριτήρια!

Οσοι γνωρίζουν πάντως κάπως τα πράγματα, καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αφού το... οικονομικό υπόβαθρο της υπόθεσης είναι που καθορίζει την όλη ιστορία, καθώς και οι διεθνείς σχέσεις που απορρέουν από αυτό.

Κι εδώ, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν γίνει οι... πρέπουσες συμφωνίες και έχουν διασφαλιστεί τα συμφέροντα των χορηγών. Οπότε, μάλλον δεν έχει να ανησυχεί για τίποτε... η Ολυμπιακή Ιδέα, που αποτελεί το προκάλυμμα όλων αυτών.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ώστε χρίζονται και... άγιοι τώρα - όπως διαβάζουμε - οι τελευταίοι τσάροι της Ρωσίας πριν την Οχτωβριανή Επανάσταση, οι Ρομανόφ, από την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία! Αντε να δούμε... τι άλλο θα ακούσουμε...

Αλήθεια, μήπως θα πρέπει να... τους γιορτάζουμε κι εδώ στην Ελλάδα; Πολύ θα θέλαμε να μας τη λύσει αυτή την απορία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται, βρε παιδί μου!

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οι αρμόδιοι ότι με το να μας παρουσιάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ορισμένους αγρότες ή κτηνοτρόφους κατηγορούμενους για εμπρησμό, μας πείθουν ότι αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το φαινόμενο των πυρκαγιών, μάλλον θεωρούν ότι απευθύνονται σε ανόητους!

Γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν εδώ και καιρό αποδείξει ότι πραγματικά σέβονται αυτή τη χώρα κι ενδιαφέρονται για το μέλλον της, που είναι συνυφασμένο με το δικό τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με κάποιους «έχοντες και κατέχοντες», που σπεύδουν (στη σιωπή και χωρίς προβολή) να... αποκαταστήσουν με κατασκευές τις καμένες δασικές εκτάσεις. Ας πάρει μέτρα γι' αυτούς η κυβέρνηση κι ας αφήσει το κυνήγι μαγισσών και των σχεδίων εμπρησμού της χώρας από... άγνωστες δυνάμεις του κακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ