Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ - ΝΙΚΑΙΑ
Μονόδρομος ο κοινός αγώνας δήμου και εργαζομένων

Αμεσα αποτελέσματα είχε η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών

Ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, με τους εργαζόμενους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, με τους εργαζόμενους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Ο κοινός αγώνας της δημοτικής αρχής στη Νίκαια με τους εργαζόμενους του δήμου και τους κατοίκους της πόλης έφερε χτες τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Εκατοντάδες Νικαιώτες μαζί με τη διοίκηση και εργαζόμενους του δήμου πορεύτηκαν από την Ομόνοια στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χρήματα για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δήμος, νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα και κονδύλια για έργα που έχει ανάγκη η πόλη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως για τη μισθοδοσία του προσωπικού του δήμου υπολείπονται 109.000 ευρώ. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων ήταν η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, και το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με επικεφαλής το δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Α. Νάκο. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Νίκαιας συνολικά με 500.000 ευρώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και είπε ότι θα εξετάσει τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όσων έχουν ήδη κριθεί από το ΑΣΕΠ με την παράλληλη χρηματοδότηση του δήμου για τη μισθοδοσία τους. «Θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και πίεση για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, για την οριστική και μόνιμη λύση του οικονομικού προβλήματος του δήμου», τόνισε ο Στ. Μπενετάτος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ενιαίος διεκδικητικός αγώνας θα συνεχιστεί.

Με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Την αναγκαιότητα να αναπτυχθεί ένας ενιαίος πανεργατικός αγώνας που θα διεκδικεί πολιτική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, με την άμεση μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανέδειξε και ο Γ. Τασούλας, στέλεχος του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Κόμματος για συζήτηση με τους συμβασιούχους όλων των κλάδων. Σ' ένα χώρο όπου η εργασία με συμβάσεις κρατάει ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους, ο Γ. Τασούλας κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ