Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ανοσιούργημα» η Οδηγία «τηλεόραση χωρίς σύνορα»

Υπέρ της προστασίας της υγείας των παιδιών και όχι υπέρ των οικονομικών συμφερόντων της βιομηχανίας τροφίμων ζητά το ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) να ψηφίσουν οι Ελληνες βουλευτές κατά τη συζήτηση της Οδηγίας «Τηλεόραση χωρίς σύνορα». Γι' αυτό το θέμα έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων. Να σημειωθεί ότι η Οδηγία «Τηλεόραση χωρίς σύνορα» θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΚΕΠΚΑ χαρακτηρίζει την Οδηγία ως «ανοσιούργημα» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπερψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές και θα πρέπει να υπάρξουν στις διατάξεις της τροποποιήσεις. Επικεντρώνεται στο θέμα των διαφημίσεων, ζητώντας την απαγόρευση της «κρυπτοδιαφήμισης», όπως τη χαρακτηρίζει, λέει ΟΧΙ στην απελευθέρωση του χρόνου των διαφημίσεων και στη διαφήμιση «σκουπιδοτροφίμων στα παιδιά».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι με τις διαφημίσεις τροφίμων η υγεία των παιδιών τίθεται σε κίνδυνο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ορισμένα παραδείγματα όπως: στη Γαλλία 9 από τα 10 τρόφιμα που διαφημίζονται στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των παιδικών προγραμμάτων είναι ανθυγιεινά. Στην Ισπανία το 48% των διαφημίσεων που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια προβολής παιδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι τρόφιμα και κυρίως fast food, σοκολάτες, τσιπς και ζαχαρώδη δημητριακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ