Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου Αθήνας

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και μαζικών φορέων της Αθήνας, χτες, ενάντια στις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στο «παρκοχαράτσι»

Την αντίθεσή τους στις νέες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών και στο «παρκοχαράτσι», που επιβάλλει η δημοτική αρχή της Αθήνας, εξέφρασαν σύλλογοι και μαζικοί φορείς με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας
Την αντίθεσή τους στις νέες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών και στο «παρκοχαράτσι», που επιβάλλει η δημοτική αρχή της Αθήνας, εξέφρασαν σύλλογοι και μαζικοί φορείς με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας
Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων. ΟΧΙ στο "παρκοχαράτσι"», σωματεία και μαζικοί φορείς της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν χτες το πρωί δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το δημαρχείο του Δήμου Αθήνας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου. Επιπλέον, επέδωσαν σχετικό υπόμνημα στη διοίκηση του δήμου, και συγκεκριμένα στον δήμαρχο, Θεόδ. Μπεχράκη, όπου έθεσαν και το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων.

Η ενέργεια αυτή των μαζικών φορέων ήρθε αμέσως μετά την πρόσφατη εξόρμηση και το κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και στους επαγγελματοβιοτέχνες «να παλέψουν μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος, που μόνιμα και σταθερά θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης».

«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την απόφαση του Δήμου Αθήνας να αυξήσει για το 2007 κατά 3,5% μια σειρά ήδη πανάκριβων ανταποδοτικών τελών», σημειώνεται εξ αρχής στο υπόμνημα. Και τονίζεται: «Η καινούρια φορολογική επίθεση είναι συνέχεια των προηγούμενων που έχει αποτέλεσμα τα τελευταία 10 χρόνια να αυξηθούν τα τέλη για τις κατοικίες κατά 93% και για τους επαγγελματικούς χώρους 99,40%».

Αναφορικά δε με το θέμα της «ελεγχόμενης στάθμευσης», οι μαζικοί φορείς σημειώνουν στο υπόμνημα: «Με το νέο σύστημα της πληρωμένης και ελεγχόμενης στάθμευσης επιβάλλεται ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο, ένα ακόμη χαράτσι με τη δικαιολογία της αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος. Είμαστε αντίθετοι στην πληρωμένη ελεγχόμενη στάθμευση».

Ως ελάχιστο πλαίσιο αιτημάτων οι μαζικοί φορείς θέτουν:

  • Να μη γίνει καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη και φόρους. Να μειωθούν δραστικά για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, στην προοπτική της πλήρους κατάργησής τους
  • Να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οφειλόμενα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ μόνο για το Δήμο Αθήνας. Να αυξηθεί το ποσοστό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Να σταματήσει το μέτρο της πληρωμένης ελεγχόμενης στάθμευσης, να παρθούν μέτρα στήριξης και ανάπτυξης των μέσων μαζικής μεταφοράς
  • Να καθοριστούν συγκεκριμένοι χώροι δωρεάν στάθμευσης των επαγγελματικών αυτοκινήτων, των ΙΧ των κατοίκων και να ξαναελεγχθούν όλες οι άδειες που είχαν δοθεί για ειδικές χρήσεις στάθμευσης.

Οπως σημείωσε ο Παν. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), αμέσως μετά τη συνάντηση, «ζητήσαμε από τον δήμαρχο να διεκδικήσει από την πολιτεία τα θεσμοθετημένα χρήματα και να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση της φορολόγησης των δημοτών. Ξεκαθαρίσαμε - συνέχισε - ότι από εδώ και πέρα η δημοτική αρχή της Αθήνας θα μας βλέπει πιο συχνά». Απ' την πλευρά του, ο δήμαρχος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, αφού άκουσε τα αιτήματα, είπε ότι οι αυξήσεις στην τετραετία (περίπου 15%) είναι ...ελάχιστες!

Το υπόμνημα υπογράφουν ανάμεσα σε άλλους: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, οι Εξωραϊστικοί Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Πετραλώνων και Σεπολίων, ΟΒΣΑ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ