Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι απόκληροι του Αϊντάχο

Σκηνή από την ταινία «Το δικό μου Αϊντάχο»
Σκηνή από την ταινία «Το δικό μου Αϊντάχο»
Την ιστορία δύο νεαρών φίλων, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, που εκδίδονται στους δρόμους του Ορεγκον, αναζητώντας την οικογένεια έξω από τα παραδοσιακά σχήματα, πραγματεύεται η ταινία δρόμου του Γκας Βαν Σαντ «Το δικό μου Αϊντάχο». Μια τολμηρή και ιδιόμορφη ταινία, με ήρωες τα δυο αγόρια που στην αρχή θα ακολουθήσουν κοινή διαδρομή και στη συνέχεια θα τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Ο Μάικ γνωρίζει τον Σκοτ και τον πείθει να αναζητήσουν τη χαμένη μητέρα του Μάικ. Ετσι και οι δυο ξεκινούν για το Αϊντάχο. Η ζωή των δύο νέων θα διασταυρωθεί, αλλά στη συνέχεια οι καμπύλες της ζωής τους θα αποκλίνουν ιλιγγιωδώς. Η ταινία που επέβαλε την ιδιαίτερη ευαισθησία και προσωπικότητα του Γκας Βαν Σαντ είναι ένα φιλμ περιπλάνησης μέσα σ' ένα διαβρωτικό αμερικανικό τοπίο. Τους ρόλους των δύο ασυνήθιστων φίλων ερμηνεύουν ο Ρίβερ Φίνιξ και ο Κιάνου Ριβς (ΕΤ-1 24.00).

«Κολαστήριο». Δραματική ταινία ουγγρικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Μπέλα Ταρ. Ο Κάμερ είναι ένας μεσήλικας που ζει στην απελπισία και τη μοναξιά. Το μόνο που τον κρατά ζωντανό και του δημιουργεί το ενδιαφέρον είναι το μπαρ «Τιτανικός» και η γοητευτική τραγουδίστρια που όμως είναι παντρεμένη. Εκείνη, που θέλει να ξεφορτωθεί τον άνδρα της έστω και για μικρό διάστημα, πείθει τον Κάμερ να μεταφέρει ένα παράνομο φορτίο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του μπαρ, του Βιλάρσκι. Στο τέλος όμως κάποιος από τους ήρωες της ταινίας θα είναι ο χαμένος. Παίζουν οι Γκιόργκι Τσερχάλμι, Βάλι Κερέκες και Γκιούλα Πάουερ (ΒΟΥΛΗ 22.10).

«Απόκληρος της κοινωνίας». Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Κάρολ Ριντ. Στο Μπέλφαστ της μεταπολεμικής περιόδου ένας Ιρλανδός, ο Τζόνι, θέλει εγκαταλείψει την οργάνωση που ανήκει και να φύγει για την Αμερική. Κρύβεται στο σπίτι της Κάθλιν και σχεδιάζει μια ληστεία προκειμένου να αποκτήσει χρήματα. Η ληστεία δε θα πετύχει και ο Τζόνι τραυματίζεται. Δεν καταφέρνει να γυρίσει στο κρησφύγετό του, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τότε θα αρχίσει να περιπλανιέται σαν αγρίμι μέσα στην πόλη. Μια ταινία που εστιάζεται στο θέμα του κυνηγημένου παρανόμου που ψάχνει να βρει διέξοδο για να σωθεί από τον ασφυκτικό κλοιό. Εξαιρετική είναι η ερμηνεία του Τζέιμς Μέισον. Παίζουν επίσης οι Ρόμπερτ Νιούτον, Σίριλ Κιούσακ και Κάθλιν Ράιαν (ΝΕΤ 02.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ