Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τραπεζικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζουν οι εγχώριοι τραπεζίτες και είναι σαφές πως είναι οι μόνοι σε αυτή τη χώρα που έχουν τέτοια άποψη.

Κατά τη γνώμη τους «δεν τρέχει και τίποτε» που ο μηνιαίος προϋπολογισμός μιας οικογένειας - σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν - θα επιβαρυνθεί κατά 100 ή 150 ευρώ (και ποιος ξέρει πόσο αύριο), αφού μπορεί να τα πληρώσει αυτά τα χρήματα και δεν υφίσταται κίνδυνος υπερχρέωσης.

Το πώς θα τα καταφέρει αυτή η οικογένεια (που στις περισσότερες περιπτώσεις μετράει και το ...λεπτό προκειμένου να αποπληρώσει το δάνειό της) φυσικά δεν τους απασχολεί.

Αλλωστε (επειδή αυτοί γνώριζαν τι θα συμβεί), έχουν προβλέψει και χίλιους δυο τρόπους μετατροπής ενός δανείου από κυμαινόμενο σε σταθερό και από 20ετές σε 25ετές και πάει λέγοντας. Ολοι οι τρόποι αυτοί φυσικά παρέχονται ...με το αζημίωτο. Ζωντανός να είσαι για να δουλεύεις... Για τις τράπεζες και τα κέρδη τους, εννοείται...

Επί της ουσίας τι έχουμε; Μια ωραιότατη παγίδα (αυτή των δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου), στην οποία «μπήκε» ο κοσμάκης και τώρα δεν μπορεί να βγει και «θα χορέψει» θέλει δε θέλει. Μέχρι να αποφασίσει να αλλάξει τα πράγματα σ' αυτή τη χώρα.

ΛΥΣΕΙΣ σε όλα τα προβλήματα υποσχέθηκε η υπουργός Τουρισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, μιλώντας χτες σε εκπροσώπους των μεγαλοξενοδόχων. Και το θέμα των επενδύσεων - είπε - θα επιλύσει, και τα θέματα των κοινοτικών κονδυλίων, και τις «πολεοδομικές εκκρεμότητες».


Γρηγοριάδης Κώστας

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν κάθε λόγο να περιμένουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και φυσικά να επιλυθούν και τα «προβληματάκια» που προκύπτουν από καταπατήσεις αιγιαλών και άλλες τέτοιες «ατασθαλίες».

Οσο για το προσωπικό των ξενοδοχείων, δεν απασχολεί το θέμα την κ. Πετραλιά. Το έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, που και τη μερική απασχόληση προωθεί, και το 8ωρο έχει καταργήσει και Επιθεωρήσεις Εργασίας για ελέγχους δε διαθέτει.

Κατά τ' άλλα ...«ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ