Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Διακόπτουν τις συνομιλίες οι παραστρατιωτικοί

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Διακοπή των αποκαλούμενων «ειρηνευτικών συνομιλιών» που έχουν αρχίσει από το 2003 με την κυβέρνηση του Αλβαρο Ουρίμπε ανακοίνωσε η ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα «Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας» (AUC) «καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη» ...«είναι μία διαδικασία γεμάτη τεχνάσματα και συνάμα απουσίας δεσμεύσεων», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τους Ερνέστο Μπαές στο τηλεοπτικό δίκτυο CMI.

Αιτία για τη διακοπή των συνομιλιών είναι η μεταφορά 59 ηγετικών στελεχών των AUC από το κέντρο εργασίας στο Μεντεγίν, όπου κρατούνταν εν αναμονή της δίκης τους, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι μερικές βδομάδες πριν ο ηγέτης των AUC, Σαλβατόρε Μανκούσο, είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν τους δεσμούς τους με πολιτικούς οι οποίοι τους βοήθησαν να διεξάγουν το βρώμικο πόλεμο εναντίον των αντάρτικου κινήματος την τελευταία τουλάχιστον 20ετία. Ο Μανκούσο προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μερικές μέρες μετά τη σύλληψη βουλευτών και γερουσιαστών, είτε του κόμματος του προέδρου Ουρίμπε είτε κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό, «για τους δεσμούς τους» με τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Μία ακόμη διάσταση που δυναμιτίζει και άλλο το πολιτικό σκηνικό στην Κολομβία, είναι το τελευταίο κύμα αποκαλύψεων που αφορά στη διεξαγωγή έρευνας για την ανάμειξη ανώτατων δικαστικών με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ