Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συναντήσεις Πούτιν για τον «εξτρεμισμό»

Στις 6 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Ρωσίας. Θέμα της συνάντησης ήταν ο «εξτρεμισμός» και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στη Ρωσία ενάντια στην εξάπλωσή του.

Σε δήλωσή του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκα στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και στο πλήθος των αποδείξεων που δείχνουν ότι είναι η ίδια η πολιτική που εφαρμόζεται και το σύστημα εξουσίας που υπάρχει, αυτά που γεννούν τον εξτρεμισμό. Κι αυτός ο εξτρεμισμός, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα, διατρέχει όλη τη χώρα. Ετσι οι προσπάθειες να επικαλυφθεί το πρόβλημα με επιμέρους αποφάσεις ή συσκέψεις δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές».

Επίσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ, το κόμμα του αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό κείμενο ενάντια στον «εξτρεμισμό», που παρουσίασε στη συνάντηση με τον Πούτιν το κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» και πρόσθεσε πως η όλη συζήτηση που έχει ανοίξει αυτό το κόμμα για τον «εξτρεμισμό» στοχεύει σε δύο ζητήματα. Πρώτον, να τραβήξει την προσοχή από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα του λαού και δεύτερον, να αυξήσει την επίθεση στην αντιπολίτευση, αφού όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σ' αυτήν την κατεύθυνση οδηγούν μέχρι και στον αποκλεισμό κομμάτων από τις εκλογές, με επιχείρημα τον «εξτρεμισμό», τον οποίο μπορούν να προσάψουν σε οποιονδήποτε.

Πάντως, από τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου και τις δηλώσεις που έκανε στη συνάντηση ο Βλ. Πούτιν, σχετικά με την «επικινδυνότητα κάθε εξτρεμισμού» και μάλιστα ειδικά «κατά την προεκλογική περίοδο», φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται νέα συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη Ρωσία, με πρόσχημα την καταπολέμηση του «ριζοσπαστισμού» και του «εξτρεμισμού».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ