Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΧΑΚΑ
Την Κυριακή το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Με το νέο γύρο κινητοποιήσεων και τη «Μέγα-διαδήλωση» στις 10 Δεκέμβρη, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, τον τερματισμό της καταστολής, την αποπομπή του κυβερνήτη Ουλίσες Ρουίς και την αποχώρηση των ομοσπονδιακών κατασταλτικών δυνάμεων PFP, αλλά και την απεργία των δασκάλων, το λαϊκό κίνημα στην Οαχάκα συνεχίζει τον αγώνα ώστε να κρατήσει ζωντανή την εξέγερση.

Εξέγερση που σε λίγες μέρες θα συμπληρώσει επτά μήνες. Επτά μήνες παρά το βρώμικο πόλεμο και ειδικά το καθεστώς της ιδιότυπης χούντας που επικρατεί μετά την εισβολή των δυνάμεων των PFP, την Κυριακή 29 Οκτώβρη.

Στο πλευρό του λαού της Οαχάκα, στις κινητοποιήσεις που έχει ανακοινώσει το «Πολιτειακό Συμβούλιο της Λαϊκής Συνέλευσης του λαού της Οαχάκα» - CEAPPO, θα βρεθούν και διάφοροι διανοούμενοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης - PRD και του Κόμματος Εργατών, το PT, καθώς και στελέχη και μέλη του «Ανοικτού Προοδευτικού Μετώπου» - FAP, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Jornada», ενώ την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της μεξικανικής εφημερίδας και διανοούμενοι και καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, η «Αλλη Καμπάνια» κάλεσε λαούς και οργανώσεις ανά την υφήλιο σε κινητοποιήσεις την 22α Δεκέμβρη σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Οαχάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ