Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κλιμάκωση επιθέσεων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο -- ως συνήθως -- αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ στην Κανταχάρ, όμως απέτυχε να προκαλέσει απώλειες στις τάξεις των κατοχικών. Η ενέργεια ήταν η έβδομη επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε εννέα μέρες στην Κανταχάρ, που έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «πόλη των βομβών». Προχτές, στόχος είχε γίνει το τοπικό αρχηγείο της εταιρείας μισθοφόρων USPI, με 2 Αμερικανούς και 6 Αφγανούς υπαλλήλους της να βρίσκουν το θάνατο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, από τις αρχές του 2006 από επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν σκοτωθεί 230 Αφγανοί και 17 κατοχικοί στρατιώτες.

Στο μεταξύ, άγνωστοι σκότωσαν τοπικό αξιωματούχο στην περιοχή Γκιουλράν της δυτικής επαρχίας Χεράτ, ενώ στη γειτονική επαρχία Χοστ, επίσης άγνωστοι δολοφόνησαν έναν ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας. Επίσης στη Χοστ, ένας Αφγανός εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής και ο οδηγός του απήχθησαν από αγνώστους.

Κατά τα λοιπά: χτες στην Καμπούλ έφτασε ο Χουρσίντ Κασουρί, υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, για διήμερες συνομιλίες με αντικείμενο την «αντιμετώπιση των Ταλιμπάν», με την έμφαση να δίνεται στις ειρηνευτικές συμφωνίες που συνήψε η κυβέρνηση υπό τον πραξικοπηματία στρατηγό και επιλεγόμενο «πρόεδρο» του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, με τοπικούς φυλάρχους στη μεθόριο, και οι οποίες έχουν γίνει το αντικείμενο έντονης κριτικής τόσο από τον «πρόεδρο» του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, όσο και από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ