Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ενταση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΚΙΕΒΟ.--

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμά της, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας, ο οποίος από την Τετάρτη πραγματοποιεί 2ήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, ωστόσο, προειδοποίησε ότι μια ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία θα προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, θα έχει αναπόφευκτο αντίκτυπο στις σχέσεις μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας στο στρατιωτικό - βιομηχανικό τομέα και άλλους τομείς», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ανατόλι Χρουτσένκο.

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας συναντήθηκε λίγο αργότερα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βίκτορ Γιουστσένκο, και συζήτησαν την επερχόμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κίεβο στις 22 Δεκέμβρη.

Στη συνάντηση αυτή, ο Ουκρανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως η επίσκεψη του Βλ. Πούτιν θα «ενισχύσει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι οι δύο Πρόεδροι αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία σχετικά με τη συνεργασία των δυο χωρών σε ό,τι αφορά την άμυνα και τη συνεργασία.

  • Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το Δημαρχείο του Κιέβου διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες αυξήσεις στις κοινωφελείς υπηρεσίες και υπηρεσίες συντήρησης και απαίτησαν την απομάκρυνση του δημάρχου της πρωτεύουσας, Λεονίντ Τσερνοβέτσκι. Σημειώνεται ότι από την 1η Δεκέμβρη σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, τη θέρμανση, στο υγραέριο και άλλες υπηρεσίες, μερικές από τις οποίες έφτασαν το 340%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ