Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με δικαστική απόφαση σταμάτησαν τις εκλογές του Συνδικάτου!

Βόμβα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα η απόφαση του Πρωτοδικείου Πάτρας με παρέμβαση των παρατάξεων της συναίνεσης

Την ανησυχία που προκαλεί η δράση των ταξικών δυνάμεων στην κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και στις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις αποτυπώνουν οι μεθοδεύσεις με τις οποίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις εκλογές και να απομαζικοποιήσουν το ταξικό Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Χτες, οι αρχαιρεσίες ανεστάλησαν, με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών Πάτρας, Ελένης Κουτσομύτη, η οποία έκανε δεκτή σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η κατάθεση της οποίας μεθοδεύτηκε από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας και τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ! Η απαγόρευση των εκλογών με «δικαστικό πραξικόπημα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, ισχύει μέχρι να βγει η απόφαση της τακτικής δικασίμου, η οποία έχει οριστεί για την Παρασκευή 15 του Δεκέμβρη.

Η δικαστική απόφαση στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους οικοδόμους της Πάτρας και ακυρώνει τη δική τους βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης και της Εφορευτικής Επιτροπής την οποία εξέλεξαν. Παράλληλα, αποτελεί χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα του κλάδου και συνολικά των εργαζομένων, αλλά και στα πραγματικά τους συμφέροντα, στον αγώνα για την υπεράσπιση των οποίων πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση εκδηλώθηκε με πρόσχημα την απόφαση να στηθούν κάλπες έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στα οποία οι οικοδόμοι προσέρχονται για να πάρουν το δωρόσημο, προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες. «Ο στόχος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού του μεγάλου κεφαλαίου, αξιοποιώντας τη δικαστική εξουσία, είναι ένας και μοναδικός: Να υπονομεύσουν τον αγώνα των οικοδόμων, να εμποδίσουν να ψηφίσουν μαζικά όλοι οι οικοδόμοι στις εκλογές του συνδικάτου τους, γιατί θέλουν τους οικοδόμους ανίσχυρους και ανυπεράσπιστους από την επίθεση του κατασκευαστικού κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του, και ξεκαθαρίζει: «Η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτικού συνδικαλισμού, με όποια μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν, δε θα περάσει. Να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης του συνδικάτου στα χέρια μας, να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό».

«Σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού και των στηριγμάτων τους», καλεί κάθε οικοδόμο με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Τονίζει πως η επιτυχία της αυριανής πανεργατικής απεργίας θα είναι απάντηση σε τέτοιες πρακτικές και υπογραμμίζει ότι η μεθοδευμένη αναστολή των εκλογών αποδεικνύει «με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη σύνδεση των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τη δικαστική εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ