Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέα κλιμάκωση της βίας

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε τις τριήμερες συναντήσεις του για προτάσεις σχετικά με την «αναγκαία αλλαγή τακτικής στο Ιράκ» ο Πρόεδρος Μπους, χτες. Δήλωνε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι «τελικά θα υπάρξει συμφωνία στις ΗΠΑ για την αναγκαία νέα πολιτική, καθώς όλοι επιθυμούν την επιτυχία». Ενα 24ωρο νωρίτερα, για την ανάγκη επιτυχίας μιλούσε και ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στο Ιράκ, όπου τόνισε ότι «οι συνέπειες μιας αποτυχίας μας δεν είναι ανεκτές».

Την ίδια ώρα, βέβαια, εντός της κατεχόμενης χώρας παρατηρούνταν ένα νέο κύμα ενδοκοινοτικής βίας με πληροφορίες να θέλουν σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες να σαρώνουν σουνιτικές συνοικίες και πόλεις, αρχής γενομένης από τη Χουρίγια, η οποία, τις τελευταίες ημέρες, έχει ερειπώσει. Χτες, στο Ιράκ, σε επιθέσεις βομβιστικές ή όλμων ή ενόπλων σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Αμπού Σιρ, Μπαακούμπα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, κυρίως πολίτες, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 11. Αλλοι 8 απήχθησαν, μεταξύ αυτών οι υπάλληλοι χρηματαποστολής μαζί με τα χρήματα!

Χτες, επίσης, σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 2. Την Κυριακή σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 9 σιίτες πολίτες στα σπίτια τους.

Την ίδια μέρα, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Ομάν, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καλούσε σε «τερματισμό κάθε ξένης ανάμειξης στο Ιράκ», «βλέποντας» προς Τεχεράνη, ενώ ο Πρόεδρος Ταλαμπανί απέρριπτε «ολόκληρη την έκθεση Μπέικερ», ενθυμούμενος αίφνης ότι «προσβάλλει την εθνική κυριαρχία του Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ