Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Υπόθεση κάθε εργαζόμενου ο απεργιακός αγώνας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις

Το πανό της ΕΣΚ ΟΤΕ στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το μέγαρο του Οργανισμού
Το πανό της ΕΣΚ ΟΤΕ στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το μέγαρο του Οργανισμού
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ενάντια στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ - αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο - με την οποία ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και κατά συνέπεια το εγκληματικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην τριήμερη απεργία και στην περιφρούρησή της. Στα πλαίσια της αυριανής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για τον κρατικό προϋπολογισμό να δώσουν βροντερό «παρών» με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο που οργανώνει. Αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του κλάδου που πραγματοποιείται στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη ενάντια στην τροπολογία.

Με την τροπολογία καταργούνται διατάξεις που επέβαλαν τη συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΤΕ και χτυπιούνται παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων (μονιμότητα, ειδικότητες, αποδοχές και άλλα), που αποτελούσαν «εμπόδιο» στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Να στήσουν απεργιακές επιτροπές, να περιφρουρήσουν την απεργία σε όλα τα κτίρια. Να απαιτήσουν άμεση απόσυρση της τροπολογίας και να στηρίξουν συνολικά το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων. Να διεκδικήσουν: Ενιαίος αποκλειστικά φορέας τηλεπικοινωνιών, όχι στην κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΤΕ, μονιμότητα σε όλο τον όμιλο, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 35ωρο-5ήμερο-7ωρο, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Χτες συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας απέκλεισαν τις εισόδους του Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Στο χώρο βρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπ. Παντελάκη. Ανάλογη αντίδραση εκδηλώθηκε και στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Προκαλούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

Τη στρατηγική αντεργατική ρότα της κυβέρνησης επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα προχωρήσει ακάθεκτη στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Πιο αποκαλυπτικός ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επισήμανε ουσιαστικά ότι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων εξυπηρετεί την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Από την άλλη οι δηλώσεις της Β. Παπανδρέου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ότι το κόμμα της «και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη που οδηγεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας σε αφελληνισμό» το λιγότερο που κάνουν είναι να προκαλούν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη μνήμη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ