Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Με ορμή μέχρι την τελευταία ώρα

Κορυφώνεται η δράση των ταξικών συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Ενα μόλις 24ωρο πριν από την αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι ταξικές δυνάμεις κορυφώνουν τη δράση τους και προετοιμάζονται για την περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης στους τόπους δουλιάς. Κριτήριο για την επιτυχία της απεργίας αποτελεί και η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε 55 συνολικά πόλεις, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει ακόμα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Σήμερα οι εξορμήσεις των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας συνεχίζονται σε δεκάδες τόπους δουλιάς και ανάμεσά τους στα εμπορικά καταστήματα στην Ερμού και την Αγίου Μάρκου.

«Παρών» αγρότες και ΕΒΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), δηλώνοντας ότι συμπαρατάσσεται με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να δώσει μαζικό αγωνιστικό «παρών» στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να διαδηλώσει μαζί με την εργατιά, ενάντια στον προϋπολογισμό και στη νέα ΚΑΠ, καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Αγωνιστικά καλέσματα απευθύνουν σε τοπικό επίπεδο οι νομαρχιακές ΠΑΣΥ, καθώς και αγροτικές ομοσπονδίες και αγροτικοί σύλλογοι.

Στη Θεσσαλονίκη

Για την απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ Μαρινόπουλος», DIA - Παράρτημα Θεσσαλονίκης καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας.

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά ήδη έγιναν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να συγκεντρωθούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Πειραιά στις 10.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό της πόλης. Στο χώρο των πολυκαταστημάτων και στα πλαίσια των προετοιμασιών για την απεργία, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων εντόπισε ότι προχτές, Κυριακή, στο καινούριο σούπερ μάρκετ του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στα Μανιάτικα, η εργοδοσία είχε συγκεντρώσει 150 περίπου εργαζόμενους από άλλα καταστήματα της αλυσίδας και τους απασχολούσε παραβιάζοντας τη νομοθεσία!

Χτες η πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΝΟ, απορρίπτοντας την πρόταση των ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» να κηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία, αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας και μάλιστα τέτοιες ώρες (8 π.μ. - 12 μ.) ώστε να μην ενοχλήσει τους εφοπλιστές. Τα σωματεία και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στη Θεσσαλία

Ολο το προηγούμενο διάστημα, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και στα συλλαλητήρια. Για την οργάνωση και την προετοιμασία της απεργίας έγιναν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις εργαζομένων και άλλες δραστηριότητες. Αποφασιστικά στη μάχη των προετοιμασιών, στη Λάρισα, όπου θα γίνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, έχει ριχτεί από την πρώτη στιγμή η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων της δύναμής του.

Ολοι σε θέση μάχης

Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα οι Σύλλογοι Φοιτητών Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ, ΤΕΦΑΑ και οι Σύλλογοι Σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΕΙ Πειραιά και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) καλούν στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές σε συγκέντρωση, αύριο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Στον Πειραιά αντίστοιχα το Συντονιστικό καλεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή, και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία, ενώ το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ