Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας σε ΗΣΑΠ και Μετρό

Με προχτεσινό της έγγραφο ζήτησε τη μετατροπή της απεργίας σε στάση εργασίας

Με μια πρωτοφανή παρέμβαση, δυο μόλις 24ωρα πριν τη σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απαίτησε από τα σωματεία των οδηγών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μετατρέψουν σε στάση εργασίας την απόφασή τους για 24ωρη απεργία σήμερα! Η μεθόδευση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, που υπονομεύει ανοιχτά την απεργιακή κινητοποίηση, έγινε στο όνομα της «διευκόλυνσης» των απεργών να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συνομοσπονδία.

Το σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 11/12/06, στάλθηκε σε τουλάχιστον δυο σωματεία, αυτά των οδηγών του Μετρό και του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), τα οποία είχαν αποφασίσει για σήμερα 24ωρη απεργία, σε αντίθεση τους συναδέλφους τους στα τρόλεϊ και τα μπλε λεωφορεία, που πήραν απόφαση για στάσεις εργασίας. Αυτές τις αποφάσεις επικαλείται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ζητώντας από τους οδηγούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ... «όπως έχουν κάνει και τα υπόλοιπα σωματεία της κίνησης, να τροποποιήσετε την απόφασή σας σχετικά με το χρονικό διάστημα που έχετε αποφασίσει την απεργία σας». 24ωρη απεργία είχαν αποφασίσει και οι οδηγοί στο Τραμ και στον Προαστιακό. Παρά την άθλια παρέμβαση, οι οδηγοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού παρέμειναν σταθεροί στην αρχική τους απόφαση για απεργία.

Να πάρουν απάντηση!

Με κοινή τους δήλωση, τα εκλεγμένα με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ μέλη στα ΔΣ των σωματείων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ κλπ), χαρακτηρίζουν «πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους» την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, που στοχεύει στην «ανοιχτή υπονόμευση της ενιαίας απάντησης όλης της εργατικής τάξης στην επίθεση που δέχεται». Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το χώρο που εργάζονται, να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας. «Η μαζική μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση θα δώσει ηχηρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, θα αποκαλύψει τη στάση της υποταγής και της συναίνεσης που ακολουθούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, σε Ομοσπονδίες, αλλά και σε πολλά σωματεία στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», τονίζεται στην κοινή δήλωση.

  • Πιέσεις και απειλές προς τους εργαζόμενους από τη διοίκηση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προκειμένου να μη συμμετέχουν στη σημερινή απεργία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία της ΕΣΚ - ΥΠΑ, σημειώνοντας και την προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός. Τα στελέχη της ΕΣΚ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ