Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συμβολική κατάληψη ενάντια στο ξεπούλημα

Μαζική εξόρμηση χτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, αλλά και του συντονισμού για το αντιπάλεμα της ιδιωτικοποίησης

Εργαζόμενοι και νεολαίοι στη χτεσινή συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στον ΟΛΘ ΑΕ

Motion Team

Εργαζόμενοι και νεολαίοι στη χτεσινή συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στον ΟΛΘ ΑΕ
Οι λιμενεργάτες έχουν κάθε συμφέρον να κλιμακώσουν την πάλη τους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και μακριά από «κοινωνικούς διαλόγους» και κάθε είδους «παρατάσεις», διεκδικώντας δημόσια λιμάνια στην υπηρεσία του λαού. Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφεραν οι συνδικαλιστές της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους χτες το πρωί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Αγωνιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν και με τη δυναμική συμβολική κατάληψη της Διοίκησης του ΟΛΘ ΑΕ λίγες ώρες αργότερα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τους λιμενεργάτες στο τμήμα φορτοεκφορτωτών του ΟΛΘ και συζήτησαν για αρκετή ώρα μαζί τους. Υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι το ζήτημα του λιμανιού δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτό, αλλά το λαό της Θεσσαλονίκης και κάλεσαν σε συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα.

Λίγες ώρες αργότερα, εργαζόμενοι και νεολαία κατέλαβαν συμβολικά το κτίριο της Διοίκησης του ΟΛΘ ΑΕ. Ενα μεγάλο πανό στο μπαλκόνι του ΟΛΘ έγραφε: «Λιμάνι αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν», κι άλλο ένα στην είσοδο: «Απεργία, Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου». Με αυτή τη συμβολική κίνηση, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην πραγματική «κατάληψη» των λιμανιών, όπως κι άλλων δημόσιων υπηρεσιών, από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, με τη στήριξη της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Motion Team

«Μόνο οι εργαζόμενοι κι ο λαός της πόλης μπορούν να υπερασπιστούν την περιουσία τους ενάντια στους ιδιώτες, στα συμφέροντά τους, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που τους βάζουν πλάτη», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε σχετικό δελτίο Τύπου, όπου καλεί σε άμεσες πρωτοβουλίες για το συντονισμό της πάλης εργαζομένων, αυτοδιοικητικών κινήσεων, επαγγελματικών συλλόγων, φορέων της γειτονιάς, των γυναικών και της νεολαίας, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ