Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εβαζε πλάτη για χρόνια!

Πλάτη στα σχέδια πλήρους παράδοσης των ΔΕΚΟ στο μεγάλο κεφάλαιο έβαζε για χρόνια ουσιαστικά ο Συνασπισμός, παρότι σήμερα που το έγκλημα ολοκληρώνεται παριστάνει τον ανήξερο και επιδίδεται σε μεγαλόστομες διακηρύξεις και καταγγελίες της κυβερνητικής πολιτικής. Οταν η διαδικασία μετοχοποίησης ξεκινούσε, την ώρα που το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα έδιναν μάχη για την αποτροπή της και την ενημέρωση του λαού, ότι αυτή σταδιακά θα οδηγήσει στο πλήρες ξεπούλημα των ΔΕΚΟ με ολέθριες συνέπειες, ο ΣΥΝ αποδεχόταν τη μετοχοποίηση αποπροσανατολίζοντας το λαό με τα περί διατήρησης στο δημόσιο της πλειοψηφίας των μετοχών.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει το «έγκλημα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Στους δύο μήνες που έχουν μεσολαβήσει, από την ηγεσία του ΣΥΝ έχει γίνει πολλές φορές λόγος για εκποίηση, ξεπούλημα, εθνικό έγκλημα. Ακόμα και σήμερα όμως καταγγέλλει την «απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη επί της ουσίας ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ»! Γιατί ως προς τη μερική ιδιωτικοποίηση η ηγεσία του ΣΥΝ στάθηκε σύμφωνη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις θέσεις του ΣΥΝ σε τρεις περιπτώσεις, που δείχνουν τη διαχρονικά σύμφωνη γνώμη του ΣΥΝ στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

1) Στην προαναφερόμενη συνέντευξη Τύπου (Σεπτέμβρης 2006) η πρόταση του ΣΥΝ, όπως διατυπώθηκε από τον Γ. Δραγασάκη, ήταν «να εγκαταλείψει η κυβέρνηση τα σχέδια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ».

2) Πέρσι, τον Αύγουστο του 2005, σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΔΕΚΟ του ΣΥΝ πρότασσε σαν κύριο «ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ» και μεταξύ άλλων υπογράμμιζε: «Επιχειρήσεις λοιπόν όπως ο ΟΤΕ θα έπρεπε να ανήκουν αν όχι εξ ολοκλήρου τουλάχιστον κατά τα 2/3 των μετοχών τους στο δημόσιο, όμως με ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουμε μέχρι σήμερα συμμετοχή του δημοσίου περίπου 34%. Με τη λήξη του ομολογιακού δανείου και την επαναφορά του 10,94 στο δημόσιο παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία στο δημόσιο το 47% των μετοχών που κατέχει να το κάνει 51% εξαντλώντας κάθε σχετική δυνατότητά του ώστε να κατακτήσει τον πλήρη έλεγχο».

3) Τον Ιούνη του 2001 σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή το τότε ξεπούλημα της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΤΕ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριζόταν «εθνικό έγκλημα η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ» και παρακάτω υπογραμμιζόταν πως «η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ σε συνθήκες που τα Βαλκάνια μυρίζουν μπαρούτι αποτελεί πράξη πολιτικού παραλογισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ