Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΙΑ
Κάηκε εργάτης σε ρυτινεργοστάσιο

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα

Εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στο αριστερό χέρι και άλλα μέρη του σώματός του υπέστη ο 41χρονος εργάτης Αγγελος Αβδάλης μετά από «ατύχημα» που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο εργοστάσιο ρητίνης «ΑΒΕ Παπαδημητρακόπουλοι», στις Καρούτες Ηλείας.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πρωινή», θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την επούλωση των τραυμάτων του εργάτη, που είναι πατέρας τριών παιδιών. Η ανησυχία για την υγεία του μεγαλώνει επειδή κάηκε από ξιλόλιο, μια χημική ουσία που είναι καρκινογόνα, η οποία χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία του κολοφωνίου από την οποία παράγεται το ρετσίνι.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ισχυρίζεται πως το «ατύχημα» οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Ωστόσο, η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας επανειλημμένα έχει εντοπίσει παραβάσεις στο εργοστάσιο. Μεταξύ άλλων έχει διαπιστωθεί κατά καιρούς ότι ο εργάτης που χειριζόταν το κλαρκ δεν είχε την απαραίτητη άδεια, εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με χημικές ουσίες δεν έχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ πριν τρία χρόνια σημειώθηκε έκρηξη στον αντιδραστήρα με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου που νοσηλεύτηκε για πολύ καιρό σε νοσοκομείο και δεν επέστρεψε ποτέ στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ